Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


MESCİD-i NEBEVİ’Yİ KİMSE YIKAMAZ





Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘’Mescid-i Nebevi’yi hiç kimse yıkamaz. Yıkması da mümkün değildir. Türkiye ve Müslümanlar da bunun karşısında durur. Kimsenin gücü yetmez’’ dedi.


‘’Mescid-i Nebevi’yi kimse yıkamaz’’


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘’Mescid-i Nebevi’yi hiç kimse yıkamaz. Yıkması da mümkün değildir. Türkiye ve Müslümanlar da bunun karşısında durur. Kimsenin gücü yetmez’’ dedi. Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı.


Bozdağ, Mescid-i Nebevi’nin yıkılması diye bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi: ‘’Orada Mecsid-i Nebevi’nin etrafında bulunan bazı konutların yıkılarak çevreni genişletilmesine ilişkin proje hazırlanmış. Yıkılması değil, etrafındaki bazı yerleşim yerlerinin yıkılarak çevresinin genişletilmesidir.


O bilgi yanlış. Mescid-i Nebevi’yi hiç kimse yıkamaz. Yıkması da mümkün değildir. Türkiye ve Müslümanlar da bunun karşısında durur. Kimsenin gücü yetmez.’’ Kâbe’deki revakların kaldırılmasıyla bir genişlemenin olmayacağının Suudi yetkililere söylendiğini ifade eden Bozdağ, şu ana kadar bu revakların yıkılması yönünde alınmış bir kararın da bulunmadığını kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com