Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


TARiH DE YOK OLUYOR





Suriye’deki çatışmalar tarihî eserleri yok ediyor. Halep’te, Kapalı Çarşı’nın yanarak kül olmasından sonra, tarihî Emevi Camii de tahrip edildi. UNESCO, Suriye’deki çatışmaların eserlere verdiği zararı hesaplamak için bir ekip oluşturdu.



SURİYE’DE DÜNYA MİRASI YOK OLUYOR

Surİye’dekİ iç savaş, yüzyıllardır ayakta duran tarihî eserlere de zarar veriyor. Suriye’de çatışmaların en şiddetli yaşandığı bölgelerden biri olan Halep’te, Kapalı Çarşı’nın yarısının yanarak kül olmasından sonra, tarihî Emevi Camii de tahrip edildi. 8. yüzyılda inşa edilen Emevi Camii’nin bir kısmının yandığı, paha biçilemez el yazması Kur′ân-ı Kerîm ve birçok tarihî belgenin de kaybolduğu açıklandı.


Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, Emevi Camii’nin de zarar görmesinden sonra, Suriye’deki çatışmaların kültürel mirasa verdiği zararı takip etmek için bir ekip görevlendirdi. UNESCO yetkilisi Karim Hendili, “Yok olanar sadece Suriye’nin değil, bütün dünyanın, bütün insanlığın mirasıdır” dedi. UNESCO, hem Esad yönetimine hem de muhaliflere tarihî mirası koruma çağrısında bulundu.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com