Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Nefret filminin yapımcısı tutuklandı




Ortadoğu’da protesto gösterilerine yol açan İslamiyet karşıtı filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula’nın tutuklandığı bildirildi.

Nefret filminin yapımcısı tutuklandı

Ortadoğu’da protesto gösterilerine yol açan İslamiyet karşıtı filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula’nın tutuklandığı bildirildi. Federal Yargıç Suzanne Segal, daha önce dolandırıcılıktan sabıkası olan ve bilgisayar ile internet kullanması yasaklanan 55 yaşındaki Nakoula’nın şartlı tahliye şartlarını ihlal ettiğine hükmetti. Savcı Robert Dudgale’nin Nakoula’nın kaçabileceği uyarısında bulunmasının ardından elleri kelepçelenen Nakoula, hapse gönderildi. 2009 yılında tutuklanan ve 2010 yılında çalınmış kimlik ve sosyal güvenlik numaralarıyla banka dolandırıcılığı yapmaktan yargılanan Nakoula, 790 bin dolarlık zararı telafi etmeye ve 21 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

RUSYA, FİLMİ YASAKLADI

Rusya, İslam dinine ve peygamberine ağır hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” adlı skandal filmi yasakladı. Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nin başşehri Grozni, Leninski Bölge Mahkemesi, filmin aşırılıkçı olarak tanınmasına ve kararın bütün Rusya Federasyonu’nu kapsadığına ilişkin karar aldı. Rusya yasalarına göre aşırılıkçılık konusunda herhangi bir yerel mahkemenin aldığı karar bütün Rusya Federasyonu’nu kapsıyor. Önümüzdeki günlerde diğer yerel mahkemelerden de benzer kararların çıkması bekleniyor.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com