Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ramazan’dan Öğreneceğimiz Çok Şey Var





İsveç’in başşehri Stockholm Büyük Cami’de bayramın son günü düzenlenen bayramlaşma resepsiyonuna, parlamento başkan yardımcısı ve iki bakanın da aralarında bulunduğu önemli isimler iştirak etti.


Ramazan geleneğinden öğreneceklerimiz var

İsveç’in başşehri Stockholm Büyük Cami’de bayramın son günü düzenlenen bayramlaşma resepsiyonuna, parlamento başkan yardımcısı ve iki bakanın da aralarında bulunduğu önemli isimler iştirak etti. İsveçli yetkililer, ülkedeki Müslümanların bayramını kutlayarak birlikte yaşama ve barış mesajları verdi.

İsveç Müslümanlar Konseyi (SMR) ve İsveç İslam Dernekleri Federasyonu (IFS) tarafından ortaklaşa organize edilen bayramlaşma resepsiyonuna Parlamento Başkan Yardımcısı Susanne Eberstein, Entegrasyon Bakanı Eric Ullenhag, Kamu Yönetimi ve Konut Bakanı Bakanı Stefan Attefall, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Åsa Romson, farklı dinlere mensup din adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çeşitli ülkelerin elçilik mensupları ve çok sayıda seçkin dâvetli katıldı.


Kamu Yönetimi ve Konut Bakanı Stefan Uttefal ise Müslüman toplumun bayram vesilesiyle resepsiyon vermesinin, insanları bilgilendirmesinin son derece güzel bir fikir ve yerinde bir tutum olduğunu belirtti ve programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayında Müslümanların, “aslında çok gereksiz olan birçok konudan sıyrılarak Tanrı ile, diğer insanlar ile münasebetleri hakkında derin tefekkürde bulunduğunu” ifade eden Bakan Attefall şunları söyledi: “Biz İsveçliler ise hayatımızda fazlasıyla koşuşturuyoruz. Aslında arada bir durup hayat ve derin değerler hakkında düşünmemiz lâzım. Bu noktada Müslümanların Ramazan geleneğinden öğreneceklerimiz var.”


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com