Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kenetlendik




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekir, teröre ve terör örgütüne, onları destekleyenlere verebileceğimiz en iyi cevap millet olarak, hepimizin kol kola olmamız, saf safa olmamız ve hepimizin dimdik bu teröre olayına karşı bir cephe oluşturmamızdan geçer” diye konuştu.


BERABERLİK VURGUSU

Şikâyet edilerek bu sorunun çözülemeyeceğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “Bir araya gelerek, oturarak, düşünerek, konuşarak bizim bu sorunu çözmemiz lâzım” dedi. Yedi düvele karşı mücadele edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, terörün birlik ve beraberlikle bitirilebileceğini söyledi.


OYUNA GELMEYELİM

Gaziantep’teki saldırıyı kardeşliğimize yapılan hain bir saldırı olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu kirli oyuna gelinmemesini istedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise hiçbir bombanın Türkler ve Kürtler arasındaki kardeşlik hukukunu ortadan kaldıramayacağını söyledi.


ORTAK İRADE ÇAĞRISI

9 sivilin hayatına mal olan bombalı saldırıya bir tepki de TÜSİAD’dan geldi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, teröre karşı siyasileri ve sivil toplum örgütlerini kenetlenmeye davet etti. Dernek, iktidar ve muhalefetin takınacağı ortak irade ile terör örgütünün oyunlarını bozacağını da vurguladı.


KENETLENDİK

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), teröre karşı siyasileri ve sivil toplum örgütlerini kenetlenmeye dâvet etti. Dernek, iktidar ve muhalefetin takınacağı ortak irade ile terör örgütünün oyunlarını bozacağını da vurguladı. Gaziantep’te meydana gelen ve 9 sivilin hayatına mal olan bombalı saldırıya bir tepki de TÜSİAD’dan geldi. Dernekten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gaziantep’te vukubulan saldırıyı kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçen hafta yaptığımız çağrıyı yineleyerek tüm siyasî parti liderlerimizi ve tüm sorumluluk sahibi sivil toplum örgütlerimizi sağduyuyla teröre ve şiddete karşı kenetlenmeye dâvet ediyoruz.”

MÜSİAD: Toplum yekvücut olmalı

Gazİantep’te bayramın ikinci günü gerçekleşen terör saldırısını lânetleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, ‘’Türk-Kürt diye ayırmadan toplumun bütün kesimlerinin sağduyuyla teröre karşı yekvücut olması gerektiğini’’ söyledi.

Hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak

Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘’Gaziantep’te gerçekleşen hain terör saldırısı ile ülkemizin bütünlüğünü hedef alan saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır’’ dedi.

Teröre mesaj birlik ve beraberlikle verilecek
Gazİantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep’teki saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu, bu tür çirkin saldırılara en güzel cevabın, milletimizin sergileyeceği birlik ve beraberlikle verileceğini belirtti.

İtidalle hareket etmeliyiz
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’te meydana gelen patlamadan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ‘’Paniğe kapılmaksızın, itidalle hareket etmeliyiz’’ dedi.

Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com