Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsrail’den Şimdi de EZAN Yasağı




Filistin Vakıflar Ve Dinî İşler Bakanlığı, Temmuz ayı boyunca Hz. İbrahim Camiinden ezan okunmasının İsrail tarafından 50 kez engellendiğini açıkladı. Bakanlığın yayınladığı raporda, “İsrail yönetimi, ezanları, caminin sinagoga çevrilen kısmındaki Yahudi vatandaşların rahatsız olduğu gerekçesiyle yasaklıyor” ifadesi yer aldı.

İsrail şimdi de ezanı engelledi

Filistin Vakıflar Ve Dinî İşler Bakanlığı, Temmuz ayı boyunca Hz. İbrahim Camii’nden ezan okunmasının İsrail tarafından 50 kez engellendiğini açıkladı. Filistin Vakıflar Ve Dini İşler Bakanlığı′nın yayınladığı raporda, “Hz. İbrahim Camii’nin hareminden Temmuz ayı boyunca 50 kez ezan okunması yasaklandı. İsrail yönetimi, ezanları, caminin sinagoga çevrilen kısmındaki Yahudi vatandaşların rahatsız olduğu gerekçesiyle yasaklıyor” ifadesi yer aldı.

Raporda, İsrail yönetiminin bu tutumuyla ibadet özgürlüğüne sınırlamalar getirdiği belirtilerek, ezanların yasaklanmasının uluslar arası kanunlara ve hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca, Müslümanlara baskı uygulamak, namaz kılmalarını engellemek için ezanların yasaklandığı ve İsrail yönetiminin Hz. İbrahim Camii girişlerinde Müslümanları askerî denetlemelere tabi tuttuğu aktarıldı. İsrail yönetimi daha önce birçok kez aynı sebepleri gerekçe göstererek Hz. İbrahim Camii’nden ezan okunmasını yasaklamıştı.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com