Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ramazan'a 5 kala büyük ayıp!

İlçe sakinleri Peygamber Efendimizin sancaktarı sahabe Eba Eyyûb el-Ensarî Hazretlerin türbesinin bulunduğu bir yerde böyle bir festivalin düzenlenmesine karşı çıkıyor. Müzik festivali adı altında gerçekleştirilecek bira festivalinin üç aylarda ve Ramazan ayının arifesinde yapılacak olması da Müslümanları rahatsız ediyor.

Valiliğe dilekçe yağıyor
Kaymakamlığa ve Valiliğe dilekçe göndererek şikayetlerini dile getiren Eyüp Sultan Karadenizliler Derneği Başkan Vekili Harun Temiz, "Mübarek Ramazan ayına günler kala Türkiye'nin ve İstanbul'un en mübarek ilçesi Eyüp'te böyle inançlarımıza aykırı bir festivalin yapılacak olmasından son derece rahatsız ve üzgünüz. Festivalin iptali için valiliğe ve kaymakamlığa dilekçe gönderdik. Dilekçelerimize henüz bir cevap verilmedi. Hukuki açıdan ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, ilçemizde bu festivalin yapılmasına engel olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Twitter'da en çok konuşulan konu
Kendilerine "Eyüplüler" adını veren bir grup, festivalin Eyüp Sultan ilçe sınırları içinde yapılmasına karşı çıkarak sosyal paylaşım sitesi twitter da "Eyüp'te bira festivaline hayır!" başlığıyla kampanya başlattı. Twitter üzerinden başlatılan kampanya en çok konuşulan konulardan biri oldu.
Rezalet Abdülhamid'in mirasına taşındı...

Eyüp'te Sultan II. Abdülhamit tarafından İstanbul'un elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tarihi Santral, 2004 yılında Enerji Bakanlığı tarafından Bilgi Üniversitesi'ne tahsis edilmişti. Ancak söz konusu üniversite ve tarihi mekan adını bilimsel çalışmalarla değil, müzik festivali adı altında düzenlenen bira festivali ile duyurdu.

Bilgi Üniversitesi adını bira festivaliyle duyurdu
Eyüp de Sultan II Abdülhamit tarafından İstanbul'un elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tarihi Santral, 2004 yılında Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın bilgisi ile Enerji Bakanlığı tarafından ülkemizin eğitim ve öğretimine katkısı olsun diye Bilgi Üniversitesi'ne tahsis edilmişti. Ancak söz konusu üniversite ve tarihi mekan ilim, irfan sahibi nesiller yetiştirerek, bilim ve teknolojide gelişmek yerine müzik festivali adında bira festivali ile adını duyurdu.

Bira festivali inançlarımıza aykırı
Kaymakamlığı ve Valiliğe dilekçe göndererek şikayetlerini dile getiren Eyüp Sultan Karadenizliler Derneği Başkan Vekili Harun Temiz da konuyla ilgili gazetemize açıklamalar da bulundu. Temiz, "Mübarek Ramazan ayına günler kala Türkiye'nin ve İstanbul'un en mübarek ilçesi Eyüp'te böyle inançlarımıza aykırı bir festivalin yapılacak olmasından son derece rahatsız ve üzgünüz. Gencecik insanların festival havası içerisinde tonlarca bira tükettiği bu etkinliğin bu yıl da yapılacağının duyurulmasına tepkiler çığ gibi büyüyor." dedi.

Çevreye zarar veriyorlar
Bu sene 4.sü düzenlenecek olan müzik festivaline semt sakinlerinden de tepki yağıyor. Bazı vatandaşlar, "Etkinlikler esnasında oluşan aşırı müzik sesinden evlerimizde dahi oturamıyoruz. Gece 01.00'lere kadar eğlence devam ediyor. Aynı zamanda binlerce genç alkolün etkisiyle çevreye ciddi zararlar veriyor." diyerek şikayetlerini dile getiriyor.

Balcı yetkililere seslendi
Konuyla ilgili olarak yetkililere seslenen Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı: "Eyüp'te düzenlenecek festivale bahçesini kiralayarak izin veren üniversitenin mütevellih heyetine ve yönetim kademesine sesleniyorum ve o festivalin yapılmasına izin veren kamu görevlilerine sesleniyorum. Lütfen, içimiz kan ağlıyor, çocuklarımızın alkolizmin batağına sürüklenmesine izin vermeyin. Lütfen başkasının çocuklarını kendi çocuklarınızdan ayırmayınız. Bunlara engel olunuz, izin vermeyiniz. Bu bir gençlik festivali değil, bu bir eğlence değil, bu bir alkolizm ve uyuşturucu bataklığıdır. Bunlara izin verirken bir kere daha düşünsünler. Kendi çocuklarını düşünsünler. Türkiye'de 11-12 yaşındaki çocuklar alkol tedavisi görüyor. Bunun sorumlusu kim. Bunun sorumlusu o festivali düzenleyenler değil sadece, buna izin verenlerdir." diye konuştu.

Festivalin Eyüp'te yapılmasına izin vermeyeceğiz
Festivalin, arife gününde ve Eyüp'te yapılmasına tepki gösteren Saadet Partisi Eyüp İlçe Başkanı Av. Cengiz Ertekin de "2007'den beri Bilgi Üniversitesinde bu tür festivaller düzenleniyor. Sponsorluğunun Efes Pilsen'in yaptığı festivalde gençlerimiz ciddi manada içki tüketiyorlar. Ramazan arifesinde müzik festivali adı altında bira festivalinin yapılmasını Saadet Partisi olarak kınıyoruz. Gençlerimizin sular seller gibi bira tüketmesi bizi fazlasıyla üzüyor." dedi. 'Saadet Partisi olarak Eyüp Platform ve bazı STK'larla bu festivalin Eyüp'te yapılmaması için elimizden geleni yapacağız' diyen Ertekin, "Bu festivale destek verenlere bilgi karnesi hazırlayacağız. Mübarek Ramazan ayındayız ve büyük sahabelerin türbesinin bulunduğu Eyüp'te böyle bir festivalin yapılmasını istemiyoruz. Gençlerimizin litrelerce bira içmesine izin veremeyiz. Başta Eyüp olmak üzere böyle festivallerin hiçbir yerde yapılmasını istemiyoruz. Devlet geçlerimizi biradan uzaklaştırması gerekirken böyle bir eğlenceye izin vermesi doğrusu bizi şaşırtıyor. 'Efes Pilsen One Love Festival' 11 müzik festivali adı altında yapılan ancak bira ve alkol festivaline dönüşen programın iptal edilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu
Kendilerine "Eyüplüler" adını veren bir grup duyarlı vatandaş da, festivalin Eyüp Sultan ilçe sınırları içinde yapılmasına karşı çıkarak sosyal paylaşım sitesi twitter'da "Eyüp'te bira festivaline hayır!" başlığıyla bir kampanya başlattı. Twitter üzerinden başlatılan kampanya en çok konuşulan konulardan biri oldu.Vatandaşlar attıkları tweetlerle festivalin iptali için dayanışma çağrısı yaptı.

Anayasayı da takan yok
Anayasamızın 58. Maddesinin 2. Fıkrasında belirtilen "Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır." ibaresi günümüzde maalesef hükmünü yitirmiş durumda. AKP mensuplarının böylesine büyük bir manevi değere sahip olan Eyüp ilçesinde bira festivalinin yapılmasına izin vermesi ise düşündürücü.

HAK İLE BATILIN KAVGA meydanıdır bu Dünya.


Güncel Haberler

MollaCami.Com