Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gelecek vaat eden meslekler...

CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ...

Öğrencilerin bu yıl yeni tanıştığı bölümlerin başında Cevher Hazırlama Mühendisliği geliyor. Sadece İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bu yıl açılan ve ilk kez öğrenci alacak Cevher Hazırlama Mühendisliği, üretilen doğal kaynakların metalurji, demir-çelik, cam, seramik, çimento, deterjan, inşaat malzemeleri, boya endüstrisi ve enerji üretimi gibi değişik alanlarda kullanılabilir hale getirilmesi aşamalarını izleyen bir meslek olacak.

Bu bölümden mezun olanlar, metalurjik zenginleştirme, altın, platin ve değerli metaller üretimine yönelik zenginleştirme, demir-çelik, cam, seramik, termik santrallar, katı yakıt üretimi, nükleer hammadde üretimi ile toprak ıslah çalışmalarında görev alabiliyor.

NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ

Elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel üretim sistemlerinin amaçlanan ve planlanan biçimde çalışmasını sağlayan bilgi ve teknolojileri üreten ve uygulayan Kontrol Mühendisliği ile Türkiye’de kurulması planlanan nükleer santrallerde çalışabilecek nükleer enerji mühendisliği de gözde meslekler arasında bulunuyor.

Moleküler biyoloji ve genetik, tıp mühendisliği, yatırım mühendisliği, finans mühendisliği, gelişen teknolojide büyük ihtiyaç duyulan yazılım mühendisliği ve biyomühendislik de önemli mesleklerden. Biyomühendislik bölümünü bitirenler, tarım, sağlık ve ilaç sektöründen çevre sektörüne kadar çok geniş bir endüstriyel yelpazede, hastane ve kliniklerde, hıfzıssıhha ve TSE gibi yasal yükümlülükleri olan kuruluşlarda, genetik tanı ve tedavi merkezlerinde, aşı üretim tesislerinde ve hatta askeri kuruluşlar ile ithalat-ihracat şirketlerinde görev alabiliyor.

(internethaber.com'un 17 Temmuz 2007 tarihli haberinden)

daha çok meslekte vardi bunların arasında nalbantçılık bile vardi geçen sene duymuştum

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun...

Nalbantçılık vs. önceden de vardı da yüksekokul. Cevher Hazırlama Müh. geçen yıl açıldı. Daha önceleri Maden Müh. ve Metalurji mühendisliği bölümlerinde bir ders idi Cevher Hazırlama. Gerçi hala öyle; fakat bu bölümlerden ayrı olarak açıldı bu bölüm. Sadece İTÜ'de mevcut.


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun...

paylaşım içn teşekkürler ALLAH razı olsun

işletme gelecek vaad ediyor mu ?

işletme neredeyse her üniversitede olan bir bölüm.insanın kendini geliştirip kalifiyeli bir eleman yapasına bağlı galiba gelecek vaat etmesi için.
ban hep işletme yerine iktisat okumak daha mantıklı gelmiştir.üniversite bir ihtisas alanıysa daha bilimsel olan kısmı okunmalı diye düşünüyorum.

muhakkak kardeşim çok fazla dediklerinize katılıyorum üstelik açık öğretimde de çok fazla okunan bir bölüm ama günümüz türkiyesinde iktisatların işletmeye göre iş bulma olasılıkları düşük.çünkü işletme çok yönlü açılmakta..

ben işletme okudum bölümümden memnunum tavsiye ederim zevkli bir bölüm bence..
iş olanakları da güzel hemen iş buldum ben mesela ;) tabi hadime arkadaşımın dediği gibi kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor yani hiç durmak yok hep çalışmak gerek :-\
işletme bölümü gelecek vadeden bir bölüm merak etmeyin ;)
iş bulma konusu birazda şansa bakıyor bunu söylemeden de geçemeyeceğim.. :)

herkesin hakettiği yere ulaşabilmesi dileğiyle :)

Yeni açılan bölümleri konu edinmiştik aslında, bu nedenle İşletme veyahut İktisat gibi yıllar öncesinden var olan bölümlere değinmedik. Fakat bu bölümler de gelecek vaat etmiyor değil. Her üniversitede bu bölümler bulunduğundan dolayısıyla mezun sayısı çok fazla olduğundan iş bulmak çok da kolay değil. zeynep88 kardeşimizin dediği gibi kendinizi yetiştirmek zorundasınız. :) Aynı durumda olan çok fazla kişi var çünkü...

Sadece mezun olmakla yetinirseniz başka bölüm mezunları da sizin işinizi yapmaya başlayabilir. :) İşlatme-İktisat-Ç.Ekonomisi.. gibi bölüm mezunları ya da bazı mühendislerin farklı alanlarda çalışmaları gibi... ;)

HZ ALLAH diplomayı daha güzel yerlerde kullanmayı nasip eder inş..
kusura bakmayın konuyu başka yöne çektim şimdide kapatıyım dedim değerli yorumlarınız için teşekkürler kardeşlerim duanızı bekliyorum bir an önce mezun olmak ümidiylee :-\

amin inşallah hayırlısıyla mezun olursunuz ;)


amin inşallah hayırlısıyla mezun olursunuz ;)


Amin, bizler de inşaallah... :)


Amin, bizler de inşaallah... :)


amin inşallah.... :)

baya işletme okuyan varmış

ama benim bölümüm daha güzel *KAMU YÖNETİMİ* 8) 8) 8)

Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşallah


Üniversite

MollaCami.Com