Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Alın size 7-Zip..




Sıkıştırma programı denilince akla hemen Winrar ve Winzip geliyor. Bunların ikisi de ücretli programlar.


7-zip üniversitede tanıştığım ve daha sonra vazgeçemediğim bir program oldu. Hem kolay kullanımı, hem hafif bir program olması (lightweight), hem de kolay arayüzü ile. Ayrıca tamemen ücretsiz. Lisans derdiyle uğraşmadan, güzel bir sıkıştırma programım olsun diyorsanız 7-zip tam size göre.
Programın kendine has uzantısı var. “7z” Bu uzantıyı kullanmak için her iki tarafın da bu programı kullanıyor olması gerek. Bu kontrol altında tutabileceğimiz bir durum değil elbette. 7-zip programı bize dosyalarımızı “zip” olarak sıkıştırma imkânı da sunuyor. Böylece muhatabımızın hangi program kullandığının önemi kalmıyor.
7-zip programının diğer bir güzelliği de bir dosyayı sağ tıkladığınızda, winrar yüklü bilgisayarlarda olduğu gibi pencerenin rar görevleriyle dolu olarak gözükerek, görüntü bozukluğu oluşturmaması. 7-zip programında bütün ek görevler 7-zip penceresinden açılan yan menüde gösteriliyor.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi…



Programın arayüzü Türkçe. Ama sağ tık özelliğinde sıkıştırma ve açma özelliği İngilizce yazdığı için sıkıştırılmış dosyayı açmak için “Extract here” ve bir dosyayı sıkıştırmak için de ”Compress” kelimelerini bilmeniz yeterli:)
Programı indirmek için:
Download

ZÜBEYİR ERGENEKON


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com