Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tatar Lobisi

Tatar Lobisi
Ülkemizde son yıllarda yıldızı parlayan lobilerden biri Tatar Lobisi'dir.

Bendeniz Tatarları seven ve takdir eden bir kimseyim. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Rahmetli Hamdune teyzemin damadı meşhur mücellid Nureddin Uycan bey Tatar asıllıydı. Sıfırdan başlayarak sıkı bir çalışma ile büyük bir müessese kurmuştu. Galatasaray mektebinde okurken hafta sonları teyzem beni alır, Cağaloğlu'nda, önceleri Şerefendi sokağında, daha sonra Servili Mescid sokağındaki evlerine getirirdi. Merhum Nureddin beyin, zevcesi teyzezadem Nermin ablamın üzerimde çok tuz ve ekmek hakları vardır.

Tatarlar çok azimli, sebatkâr, başarılı insanlardır. İçlerinden büyük devlet adamları, alimler, fakihler, şairler, edibler, şeyhler; devlet, millet ve vatan hâdimleri çıkmıştır.

Kendilerine karşı büyük sempatim ve hürmetim bulunmaktadır.

Tatarların hatâ edenleri de olmuştur. Mesele 1683 İkinci Viyana bozgununa, vazifesini yerine getirmeyen Tatar Hanı'nın sebep olduğu yazılır, söylenir.

Benim üzerine dikkat çekmek istediğim bir husus, etnik bakımdan Tatar kökenli bazı Yahudilerin Türkiye islamî uyanış hareketi içine sızmış olmaları tehlikesidir.

Eskiden kırımda Kırımçak Yahudileri vardı.

Bunların bir kısmı Türkiye'ye yerleşmiştir ama ülkemizde resmen hiçbir Kırımçak yok!.. Bunların hepsi de gerçekten Müslüman oldular mı, yoksa açık Kırımçak kimliğinden, Kripto kimliğine mi geçtiler?

İslama, İmana, Kur'ana, Sünnete, Şeriata, Ümmet-i Muhammed'e, Ehl-i Sünnet ve Cemaate ihlasla hizmet eden Tatarların büyük küçük ellerinden öpüyorum.

(Birinci not: Eskiden Kırımçak imiş, sonra samimî şekilde Müslüman olmuş, onlara asla dil uzatılmaz, kardeşimizdirler.

İkinci not: Yukarıda sokağı zikr edilen Cağaloğlu'ndaki Servili Mescid, CHP diktatörlüğü zamanında bir yayınevi sahibine satılmış. 1960'lı yıllarda bina yerinde duruyordu. Bir gün önünden geçerken baktım ki, işçiler balyozlarla binayı yere seriyor. Hemen koşup zamanın Başbakanına telgraf çekmiştim ama mescid yıkılmış ve yerine azazilî bir han yapılmıştı... Satanlar, satın alanlar, yıktıranlar Allah'tan bulsunlar. Vakıf mallarını, hele camileri, mescidleri, medreseleri, tekkeleri yok edenler büyük lanet altındadır.)



Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar

Kripto kimlikler ya da namı diğer münafıklar her yerde..

Aslında farkında deiliz. Her sakallıyı dede saymaya devam ediyoruz. Allah diyen herkesin arkasında saf olunmayacağını öğrenmemiz gerekiyor.

Uyanık olmalıyız


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com