Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hazret-i Ebu Bekir’in Allah yolunda darbedilmesi

HAZRET-İ EBU BEKİR’İN ALLAH YOLUNDA DARBEDİLMESİ

Resulullah s.a.v. ve arkadaşları oturmuşlardı. O zaman (iman edenler) henüz 38 kişiydiler. Hazret-i Ebu Bekir r.a. ayağa kalkarak insanları Allah’a ve Resulüne çağıran bir konuşma yaptı.

Bu konuşma üzerine müşrikler Hazret-i Ebu Bekir’e ve diğer Müslümanlara saldırmaya başladılar, mescidin çevresinde bulunanları ve Hazret-i Ebu Bekir’i de çok şiddetli bir şekilde dövdüler. Ukbe bin Rabia, Hazret-i Ebu Bekir’e yaklaşarak ayağındaki altı çivili ayakkabılarıyla yüzüne vurmaya ve parçalamaya başladı. Yüzü gözü tanınmayacak hale gelinceye kadar karnı üzerinde tepindi.

Teymoğulları gelerek müşrikleri Hazret-i Ebu Bekir’den uzaklaştırdılar ve onu öldü zannederek, bir çuvala koyarak evine götürdüler.

Hazret-i Ebu Bekir, uzun bir süre kendine gelemedi. Babası ve Teymoğulları Onu ayıltmak için çok uğraştılar. Ancak akşama doğru kendine gelebildi, gözlerini açar açmaz, ezik bir sesle; “Resulullah ne yapıyor? O, ne haldedir? Ona da dil uzatıp hakaret etmişlerdi.” diyebildi. Kendisine“Hayattadır, hali iyidir.” denildi.

Hazret-i Ebu Bekir, “Vallahi, Resulullah’ı gidip görmedikçe ne yemek yerim, ne de bir şey içerim!” dedi. Annesi “Sen, şimdi biraz bekle, herkes uykuya dalsın.” dedi.

Herkes uyuyup, ortalık tenhalaşınca Hazret-i Ebu Bekir, annesine dayanarak yavaş yavaş Resulullah’ın yanına vardı. Sarılıp öptü. Diğer Müslüman kardeşleriyle kucaklaştı.

Hazret-i Ebu Bekir’in bu hali Peygamber efendimizi çok üzdü. Hazret-i Ebu Bekir “Yâ Resulallah! Babam, anam sana feda olsun! Bu yanımdaki de beni dünyaya getiren annem Selma’dır. Onun hakkında dua buyurmanızı istirham ediyorum. Umulur ki, Allah-ü teâlâ onu senin hürmetine cehennem ateşinden kurtarır.” dedi.

Bunun üzerine Peygamberimiz, Selma’nın Müslüman olması için Allah-ü teâlâ’ya yalvardı. Resulullah’ın duası kabul olunmuştu. Annesi de hidayete kavuşup Müslümanlığı kabul etti. Böylece ilk Müslümanlardan biri olmakla şereflendi.



El-Bidaye ve’n-Nihaye

Tabakat-ı İbn-i Sa’d

Tarih-i Hulefa

İslam Âlimleri Ansiklopedisi

tevafuk bugun M.asım köksal ın Hz Muhammed Aleyisselam ve İslamiyet adlı kitabında tamda bu konunun oldugu bölümü okuyorken,(yani şimdi) bir kez daha bakayım ihyaya dedim yeni bir şeyler varmı diye ve okudugum konu burada da karşıma çıktı güzel bir tevafuk oludu yani :)
neyse ben okumaya devam edeyim en iyisi :=D:

teşekkürler kardeşim çok güzel bir paylaşım

Rica ederim kardeşim.
Bunu paylaşırken biraz çekindim aslında.
Çünkü ihya forum o kadar çok faydalı bilgilerle dolu ki, mutlaka vardır diye düşündüm :)


Sahâbe-i Kirâm

MollaCami.Com