Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Suriye'de ölü sayısı 10'a yükseldi

Suriye'de ölü sayısı 10'a yükseldi
Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 10'a yükseldiğini duyurdu.


Muhalif yapılanmalardan sorumlu olan konsey, ülkenin kuzeyindeki İdlib kentinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Deyr Ez Zor ve Hama'da ikişer kişinin, Dera ve Halep'te de birer kişinin öldüğünü kaydeden konsey, ordunun, Halep'in Haya ilçesine yönelik saldırısı nedeniyle halkın bölgeden kaçmaya başladığını ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Başta başkent Şam'ın banliyöleri olmak üzere Hama, Halep, Haseke ve Dera'da akşam üstü çıkan yönetim karşıtı gösterilerde de güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtığı belirtildi.

Humus Bab Amr semtine yönelik, ordunun ağır silahlarla saldırıya geçtiğini ve helikopterlerin bu semtte keşifler yaptığını aktaran konsey, ordunun, Kerm El Zeytun ilçesinde dün gerçekleştirdiği saldırıda da bir ailenin tüm fertlerinin öldüğünü vurguladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 9 askerin cenazelerinin memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

AA


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com