Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Times Meydanı'nda Ermeni iddialarına cevap

ABD'de yaşayan Türk toplumu, Ermenilerin 1915 olayları hakkındaki iddialarına Times Meydanı'ndan cevap verdi.
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) himayesinde Genç Türkler (Young Turks) Derneği tarafından düzenlenen protestolu gösteride, Ermeni lobisinin Türklere yönelik iddia ve iftiralarına cevap verildi.


Türk ve Amerikan milli marşları okunarak başlayan programda ASALA terör örgütünün şehit ettiği Türk diplomatları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kökenli Türklerin birleşerek organize ettikleri protesto, New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nın köşesindeki 42 sokak ve 7. cadde birleşimindeki bölgede gerçekleşirken, yaya geçişinin yoğun olduğu noktalarda Amerikalılara, Ermeni iddialarına karşı cevapların yazılı olduğu broşürler dağıtıldı.


Programda konuşma yapan TADF Başkanı Ali Çınar, ''Bizim utanılacak bir tarihimiz yok, gurur duyulacak bir tarihimiz var. İsteyenler, herkese açık olan arşivlerimize girip bakabilirler'' diyerek, ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatları, Ermeni iddialarına destek veren bazı ülkelerin görmezden geldiğine işaret etti.


Zaman


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com