Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Katar'dan Van'a büyük yardım

Katar hükümeti ve yardım kuruluşu Chairty tarafından Van'a gönderilen 100 konteynır, 50 adet prefabrik ev ile tam donanımlı sağlık TIR'ı düzenlenen törenle hizmete girdi.


Van Edremit karayolu üzerindeki İHH İnsani Yardım Vakfı Konteynır Kenti'nde düzenlenen törene Chairty Genel Başkanı Yousuf Alkuwari, Mohammed Al Adsanı, Mohammed Saif, Dr. Ahmed Al Hammadi ve İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Chairty Genel Başkanı Yousuf Alkuwari, Türklerle tarihsel bir bağları olduğunu belirterek, "Katar halkı olarak yanınızda olmak istedik. 150 ailenin kalabileceği bir mekan hazırladık. İHH İnsani Yardım Vakfı ile ortak çalıştık. Bu çalışmamızdan dolayı şereflendik. Konteynır kentin yanında bir de klinik yaptırdık. Bu yardımımız 1 milyon 800 bin doları geçmektedir" dedi.


Konuşmanın ardından konteynır kentin açılışı yapılarak hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Konteynırları gezen Yousuf Alkuwari ve beraberindekiler, sağlık TIR'ını da gezdiler.


İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri, Chairty Genel Başkanı Yousuf Alkuwari'ye üzerinde Osmanlı Turası işlemeli bir tablo hediye ettiler.

haber7


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com