Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Suriye'de 13 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de 13 kişi hayatını kaybetti

Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün güvenlik güçlerinin Humus şehrine yönelik bombardımanı ve Şam'da düzenlediği operasyonlarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Operasyonlarda çok sayıda kişinin de yaralandığını belirten Konsey, Lazkiye'de şehrinde 30 askerin askeri birliklerinden firar ettiklerini duyurdu.
Konsey ayrıca, Şam ve Humus'un yanı sıra Deyr ez Zur ve Halep şehirlerinde de güvenlik güçlerinin baskınlar düzenleyerek bazı kişileri göz altına aldığını belirtti.

Bu arada devlet kontrolündeki Suriye medyası, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Şam yönetimine yönelik eleştrilerinin "teröristlere" cesaret verdiğini ileri sürdü.

Tişrin gazetesi, Ban Ki-mun'un, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın protestoculara yönelik devam eden baskılarının "müsamaha gösterilemeyecek bir safhaya" geldiği açıklamasından bir gün sonra, başkent Şam'da 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılar gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Gazete, BM Genel Sekreteri'nin, "teröristlerin" Suriye yönetime yönelik "acımasız" saldırıları konusunda konuşmaktan kaçındığını belirterek, "Böyle bir tutum içinde olunması, silahlı grupları ve teröristleri daha fazla eylem yapmaya teşvik ediyor" yorumunda bulundu.

iha


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com