Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye,en fazla trafik kazası olan 10 ülke arasında

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye’nin en fazla trafik kazası olan 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, ‘’Bunu değiştirmemiz ve düzeltmemiz gerekiyor’’ dedi.


En fazla trafik kazası olan 10 ülke arasındayız
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye’nin en fazla trafik kazası olan 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, ‘’Bunu değiştirmemiz ve düzeltmemiz gerekiyor’’ dedi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndan (TESK) yapılan yazılı açıklamada, Apaydın’ın Türkiye’deki trafik kazalarına ilişkin görüşlerine yer verildi. Apaydın, trafik kazalarında binlerce kişinin hayatını, on binlerce kişinin de yaralanarak işgücünü kaybettiğinin ve ekonomik hasarların katlanılmaz bir hal aldığının altını çizdi. Türkiye’nin bu konuda hiç de iyi bir konumda olmadığını vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti: ‘’Maalesef Türkiye, en fazla trafik kazası olan 10 ülke arasında yer almakta. Bunu değiştirmemiz ve düzeltmemiz gerekiyor. Karayolu taşımacılığı tüm dünyada en çok tercih edilen taşımacılık sektörüdür.


Bu nedenle engellemek için verilen tüm çabalara rağmen trafik kazalarının yol açtığı kayıpların büyüklüğü, tüm dünya ülkelerinin gündeminde sürekli yer alan sorunların başında gelmektedir. Trafik kazalarının yüzde 30’u kalkınmış, yüzde 70’i ise kalkınmakta olan ülkelerde meydana gelmektedir.


Trafik kazaların en yoğun yaşandığı on ülke Brezilya, Kamboçya, Kenya, Hindistan, Çin, Mısır, Meksika, Rusya, Vietnam ve maalesef Türkiye’dir. Bu on ülkeye Birleşmiş Milletler (BM) fonlarından eğitim desteği verilmekte ve ülkemiz bu fonlardan yararlanmaktadır. Taşımacılık tabi ki uygarlık aracıdır, ancak bu aracı iyi kullanmak için eğitime mutlaka büyük önem vermeliyiz. Aksi halde her yıl bu kazaları daha çok konuşuruz.’’


′′YARALI SAYISI ARTTI, ÖLÜ SAYISI AZALDI′′

Türkiye’de yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 87’sinin karayolu ile yapıldığını belirten Apaydın, son 10 yılda nüfus yüzde 9, sürücü sayısı yüzde 55, motorlu araç sayısı yüzde 72 oranında artarken, trafik kazalarının yüzde 121, bu kazalardaki yaralı sayısının ise yüzde 55 oranında arttığını ifade etti.

Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının ise yüzde 27 oranında azaldığını aktaran Apaydın, söz konusu kazaların azaltılması için küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanacak ve hayat boyu sürecek bir trafik eğitim çalışmasının gerekli olduğunu kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com