Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ygs yapıldı

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olarak yapılan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı dün yapıldı. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda onlar için duâ etti.


1.8 milyon kişi ter döktü
Üniversitede okumak isteyen 1 milyon 837 bin adayın katıldığı ve üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı.


Türkiye’de bütün il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başşehri Lefkoşa’daki sınav, 160 sınav merkezindeki 98 bin 693 sınav salonunda, 251 bin 789 görevlinin katılımıyla gerçekleşti. Sınav için 13 bin 353 emniyet görevlisi de hizmet verdi. Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı.


Özellikle üniversite kampüslerinde ve ana caddelerde sınava girmek isteyen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. Adaylar saat 09.00’dan itibaren sınav yerlerine alınmaya başlandı. Daha sonra üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçetenin yer aldığı kutular dağıtıldı. Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtımı yapıldı.


Salon görevlilerinin, adayın yazdığı ve kodladığı bilgileri kontrol etmesinin ardından sınav başladı. Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi. Sınav sırasında adayların, kısa süre için bile olsa tuvalete gitmeleri dahil, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmedi. Sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40’ar soru yöneltildi. Tek oturumda tamamlanan sınav, 160 dakika sürdü.


AİLELER OKUL ÖNLERİNDE DUÂ ETTİ
YGS’nin başlamasıyla, sınav salonlarında ter döken üniversite adayları için aileleri okul önlerinde duâ etti. Sınava, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde giren üniversite adayı annesi Mehtap Taştekin, oğlunun sınavda olduğunu belirterek, bütün sınava giren adaylara başarılar diledi. Taştekin, oğlunun çok yoğun bir sene geçirdiğini ifade ederek, ‘’Çok emek verdi. Ben oğlumdan daha çok heyecanlıyım. Bu 2 saat 15 dakika nasıl geçecek bilmiyorum. Allah bütün evlâtlarımıza yardım etsin’’ dedi.


POLİSTEN YARDIM İSTEDİLER
Çanakkale’de, YGS’ye girmek için sınav merkezlerine giden yaklaşık 30 kişi, kimliklerindeki eksiklikler dolayısıyla polisten yardım istedi. Sınav merkezlerinin yakınında bulunan ekip otomobilleriyle Çanakkale Nüfus Müdürlüğü’ne getirilen adaylar, buradan aldıkları belgelerle polis yardımıyla okula dönebildi.


SINAVA YARALI GİRDİLER
Konya’da sınava yetişmeye çalışan kız öğrencinin içinde bulunduğu kamyonetin başka bir araca çarparak şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Hafif yaralanan kız öğrenciyi polis ekipleri YGS’ye gireceği okula yetiştirdi.


PREFABRİKLERDE İMTİHAN
Van’da 12 bin 270 depremzede öğrenci, sağlam okullar ile prefabrik dersliklerde ter döktüler. Şehirde sınava giren öğrenciler deprem hasar görmediği için eğitim veren okullar ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Yerleşkesi’ndeki prefabrik derslikler olmak üzere 47 okulda 759 salon hazırlandı.
SINAVA VALİ GÖTÜRDÜ
Van’dakİ depremin ardından Çorum’a yerleşen ve iş dolayısıyla babası Van’da olan YGS adayı Şirvan Şen’e, sınava gireceği okula kadar Çorum Valisi Nurullah Çakır eşlik etti.


Yeni Asya Gazetesi

Haklarında hayırlısı ne ise o olsun :)


Egitim Haberleri

MollaCami.Com