Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gerekirse yeniden devrim yaparız.

Mısır'da Müslüman Kardeşler'le, iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey arasında başlayan gerginlik büyüyor.
Yüksek Askeri Konsey tarafından atanan Kemal Genzuri Hükümeti'nin gensoru ile düşürülmesi halinde Halk Meclisi'ni feshedeceği yönünde tehditte bulunduğunu ileri süren Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi, yaptığı açıklamada “Gerekirse yeniden devrim yaparız” açıklamasında bulundu. Asker ise ilk kez Müslüman Kardeşler'i hedef aldı.KAHİRE

Mısır'da en büyük siyasi grup kabul edilen Müslüman Kardeşler ile ülkede iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey arasında başlayan gerginlik karşılıklı açıklamalar ile sertleşti.

Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin Yüksek Askeri Konsey tarafından atanan Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifa etmesini istemesi ve hükümet hakkında gensoru önergesi vermeye hazırlanması ile başlayan gerginlik, karşılıklı açıklamalar ile yeni bir boyut kazandı.

Yüksek Askeri Konsey tarafından atanan Kemal Genzuri Hükümeti'nin gensoru ile düşürülmesi halinde Halk Meclisi'ni fesih edeceği yönünde tehditte bulunduğunu ileri süren Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada “Gerekirse yeniden devrim yaparız” açıklamasında bulundu. Yüksek Askeri Konsey'in belirtilen süre içerisinde yetkilerini sivillere devretmesi gerektiği de söz konusu açıklamada yer aldı.

hükümetin istifası isteniyor

Müslüman Kardeşler daha önce yaptıkları açıklamalarda, ağırlıklı olarak Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifa etmesi gerektiğini ve ülkede bir birlik hükümeti kurulmasına imkan tanınması görüşünü savunuyorlar.

Kemal Genzuri Hükümeti'nin kötü bir yönetim gösterdiği, planlamalar yapamadığı ve bir çok olayda aciz kaldığını ileri süren Müslüman Kardeşler, Mübarek'in istifasını verdiği 11 Şubat 2011 tarihinden itibaren sorumluluklarının bilincinde bir hareket tarzını benimsediklerini savunuyorlar. Mısır televizyonundan bir bildiri yayınlayan Yüksek Askeri Konsey, bildiride, cumhurbaşkanlığı seçimleri, anayasa komisyonu ve askeri yönetimin görev devri konusunda niyet sorgulaması yapan açıklamaları kınadığını belirtti. Yüksek Askeri Konsey iktidara geldiği 1 yıllık süre zarfında ilk defa Müslüman Kardeşler'i hedef alan bir açıklama yayınladı. Yüksek Askeri Konsey'in devrimin çıkarlarını koruduğu dile getirilen bildiride, silahlı kuvvetlerin Mısır'ın istikrarını korumak için çaba harcadığı kaydedildi.

Bazı şeylerin istismar edilmemesi gerektiği belirtilen Yüksek Askeri Konsey bildirisinde, askeri yönetim hakkında ileri sürülen iddiaların iftiradan öteye gitmediği ileri sürüldü.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan halk ayaklanması sonucunda 30 yıllık iktidarını bırakmak zorunda kalan Hüsnü Mübarek, yetkilerini orduya devrederek görevinden ayrılmıştı. Mübarek rejiminin yıkılmasının ardından yapılan ilk özgür ve demokratik seçimlerde Müslüman Kardeşler'in kurduğu Hürriyet ve Adalet Partisi yüzde 40'dan fazla oy alarak Halk Meclisi'ne birinci parti olarak girmişti.

Bu arap baharının sonu nereye varacak bakalım. Birbirleriyle çatışarak birilerinin eline su döküyorlar gibime geliyor.

Uyanamıyorlar. Birbirlerine saldırıp kendilerini parçaladıklarını bilmiyorlar.
Allah hayırlısı neyse onu versin.

yöneticilerimiz feraset ve basiret sahibi olmadıkları için maalesef bizde kısa zamanda görürüz sonu ne olacak!

adamlar müslümanları müslümanlara kırdırıyorlar bizimkilerde nedense hiiiçççç müslümanlardan taraf değiller !

bu dünyada neysede ahirette de durumları vahim :(


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com