Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Fatura yine Müslümanlara kesildi

Fransa'da Yahudi okuluna düzenlenen saldırının ardındaki gizem bir türlü çözülemiyor. Fransız yetkililerin yaptığı çelişkili açıklamaların ardından saldırının faili olarak gösterilen Cezayir asıllı Muhammed Merah'ın ölü olarak ele geçirilmesi, şüpheleri daha da arttırdı. Yaklaşan seçimler öncesi Sarkozy'nin Müslümanları hedef tahtasına koymasından endişe edilirken, olayla ilgili soru işaretleri hâlâ aydınlatılmış değil.


Fatih Yedier
Fransa'da Yahudi okuluna düzenlenen menfur saldırının yankıları sürüyor. Olayda 3'ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybetmesi, tüm ülkeyi yasa boğarken,olay hâlâ tam olarak aydınlatılmış değil.

SALDIRILAR MÜSLÜMANLARA YIKILMAK MI İSTENİYOR
Saldırının ardından olayın ordudan atılan ırkçı polislerin tarafından işlendiği ileri sürülmüş basına askerlerin Nazi bayraklarıyla çekilmiş fotoğrafları yansımıştı. Bunun ardından ne olduysa oldu, ve saldırının failinin Cezayir asılı Muhammed Merah olduğu ortaya çıktı. İbre Müslümanlara dönerken, olayın faili olduğu iddia edilen Merah, düzenlenen operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Merah'ın nasıl öldüğü ise bilinmiyor.

YALAN YANLIŞ BİLGİLERİ SERVİS ETTİLER
Fransız makamlar önce Merah'ın El Kaide ile bağlantısı olduğunu öne sürdüler, fakat bu bağlantıyı resmiyete dökemediler. Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Merah'ın Afganistan ve Pakistan'a iki kere gittiğini, buralarda eğitim aldığını, bir ara Amerikan askerleri tarafından gözaltına alınarak, Fransa'ya geri gönderildiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Pakistan ve Afganistanlı yetkililer, Merah'ın kendi topraklarında bulunduğuna dair bir kayda rastlamadıklarını belirtiler. Bütün bu yalan yanlış bilgilerin söylentisi bile yetti. Irkçı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen Müslümanlara karşı çok sert açıklamalarda bulundu.

SAĞ DEDİLER ÖLÜ ELE GEÇİRDİLER
Zanlının sağ yakalanması için çalıştıklarını belirten Fransız yetkililerin, Merah'ı ölü olarak ele geçirmeleri de kamuoyunda tartışılan bir diğer konu. Merah'ın ölü olarak ele geçirilmesinin ardından Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, ilk önce 'Merah, ateş ederken birinci kattan atlayarak öldü' açıklaması yapmış, ardından Merah'ın keskin nişancı tarafından vurulduğu, yere düşmeden önce öldüğü ortaya çıkmıştı. Bütün bu yaşananlar akıllara cinayetlerin Müslümanların üzerine yıkılmak istediği şüphesini getirdi.

MÜSLÜMANLAR BURADA İLLAKİ HEDEF GÖSTERİLECEKTİR
Fransa'da yaşanan bu durumu değerlendiren AB uzmanı Can Baydarol: "Fransa'da seçimler bitene kadar, özellikle Fransa'daki azınlıklara yönelik her türlü provokasyonu beklemek mümkün. Müslümanlar burada illaki hedef gösterilecektir. Tamamen Fransa'daki seçim atmosferine bağlıdır. Fransa dendiği zaman orada özellilikle Kuzey Afrika Müslümanların ağırlıklı olduğu varlığı belli hedef olacaktır. Bu olay İslam fobisini arttırır. Zaten doğrudan doğruya Müslümanlara karşı bir önyargı var."şeklinde konuştu.

'SARKOZY MERKEL'İN DURUMUNADÜŞMEK İSTEMİYOR'
Almanya'da Naziler tarafından işlenen cinayetlerin, Alman derin devletiyle bağlantılı olduğunun ortaya çıkması ülke de infiale yol açmış, 8'i Tük 10 kurban düzenlenen devlet töreniyle anılmıştı. Törende konuşan Başbakan Merkel, cinayetlerin Almanya için utanç verici olduğunu söyleyerek, kurbanların ailelerinden özür dilemişti. Müslümanlara uyguladığı baskı ve Türkiye düşmanlığı ile tanınan Sarkozy'nin böyle bir duruma düşmemek için, cinayetleri Müslümanların üzerine yıkmak isteyebileceği de konuşulan iddialar arasında. Sarkozy'nin böylelikle Müslümanları zan altında bırakarak, Fransa ve Avrupa'daki Müslüman aleyhtarlığını hedefe oturtmak isteyebileceği, ifade ediliyor. Sarkozy'nin yaklaşan seçimler öncesinde oy toplamak içinde bu yola başvurabileceği konuşuluyor.

SALDIRILAR MÜSLÜMANLARA YIKILMAK MI İSTENİYOR
Saldırının ardından olayın ordudan atılan ırkçı polislerin tarafından işlendiği ileri sürüldü. Basına askerlerin Nazi bayraklarıyla çekilmiş fotoğrafları yansıdı. Ardından ne olduysa saldırının failinin Cezayir asılı Muhammed Merah olduğu ortaya çıktı. Yetkililer önce Merah'ın El Kaide ile bağlantısı olduğunu öne sürdü, fakat bu iddia doğrulanmadı. Zanlıyı sağ yakalayacaklarının altını çizen polis, Merah'ı ölü olarak ele geçirdi. Bütün bu yalan yanlış bilgilerin söylentisi bile yetti. Irkçı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen Müslümanlara karşı çok sert açıklamalarda bulundu.

HER TÜRLÜ PROVOKASYONU BEKLEMEK MÜMKÜN
Can Baydarol: "Fransa'da seçimler bitene kadar, özellikle Fransa'daki azınlıklara yönelik her türlü provokasyonu beklemek mümkün. Müslümanlar burada illaki hedef gösterilecektir. Tamamen Fransa'daki seçim atmosferine bağlıdır. Fransa dendiği zaman orada özellilikle Kuzey Afrika Müslümanların ağırlıklı olduğu varlığı belli hedef olacaktır. Bu olay İslam fobisini arttırır. Zaten doğrudan doğruya Müslümanlara karşı bir önyargı var."

Bu olayı müslümanlara mal etmek yanlıştır
Doğu Fransa Milli Görüş Bölge Başkanı Eyüp Şahin ise, "Fransa'nın Toulouse şehrinde, bir Musevi ilkokulunun önünde vuku bulan saldırı sonucu yaşamlarını yitiren masum insanlar ve daha önce öldürülen Müslüman asıllı üç Fransız askeri ile ilgili olarak, tüm Fransız halkı gibi, bizler de büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Böylesi elem verici günlerde, dinleri ya da etnik kökenleri her ne olursa olsun, tüm insanların birlik ve dayanışma içinde olmaları son derece önemlidir. Bu masum insanların Yahudi ve yabancı düşmanı biri tarafından katledildiği ortadadır. Her ne olursa olsun bu vahim suçu bir Müslüman genç tarafından işlense de bunu Müslümanlara mal etmek son derece yanlış ve üzücüdür.

Bizim inancımıza göre bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. İslam'ı temsil eden kurumlar olarak bu işlenen suçu İslam adına kabul etmemiz mümkün değildir." diye konuştu.

Yine bir şeyler dönüyor belli.

Allah kâfirlerin oyununu kendilerine döndersin.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com