Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İstanbul'da Pembe Metrobüs için imza kampanyası başlatıldı

Şirinevler Meydanı'nda imza kampanyasının startını bir basın açıklaması ile veren Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, "Bu talebimiz hem yazılı hem de görsel medyada çok tartışıldı. İnternet haber sitelerinde hakkında en çok yorum yapılan haberlerin başında geldi. Bizler her yapılan yorumu dikkatle okuduk ve notlarımızı aldık. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isteriz ki toplumumuzun büyük çoğunluğu bu teklife sahip çıkmıştır." dedi.


KADINLAR TACİZ VE SARKINTILIKTAN MAĞDUR
Metrobüs İstanbulluların hayatına girdiğinden beri, tartışmaların odağından bir türlü düşmüyor. Her gün binlerce kişiyi taşıyan Metrobüsler özellikle günün belli saatlerinde tıklım tıklım. Bu durumdan en fazla mağdur olanlar ise kadınlar. Sabah ve Akşam saatlerinde, Metrobüsü kullanmak kadınlar için tam bir eziyet. Çok sayıda kadın Metrobüste uğradığı taciz ve sarkıntılıktan dolayı polise başvuruyor. Bazı kadınlar yaşadıkları bu tür üzücü durumlardan dolayı Metrobüse dahi binmiyor. Rusya, Meksika ve bazı Avrupa ülkeleri kadınlar için pozitif ayrımcılık uygulayarak bu tür durumların önüne geçmeye çalışıyor.

PEMBE METROBÜS'E DUYARLI ERKEKLER DE DESTEK VERİYOR
İMZA kampanyası 26 Mart'tan, 1 Nisan tarihine kadar sürecek. Kampanya kapsamında Altunizade, Avcılar, Beşyol, Cevizlibağ, Eyüp, İncirli, Kadıköy, Mecidiyeköy, Merter, Okmeydanı, Şirinevler ve Zincirlikuyu Metrobüs duraklarında imza stantları kurulacak. Stantlar 15.30-19.00 saatleri arasında açık olacak. Şehrin işlek yerlerinde de imza stantları kurulacak. Kampanya şimdiden büyük ilgi görmüş durumda. Sadece kadınlar değil, duyarlı erkeklerde bu kampanyaya destek veriyor.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
26 Mart Pazartesi ila 1 Nisan Pazar günleri arasında metrobüs duraklarında yapılacak olan imza kampanyası hakkında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı, tüm İstanbulluları kampanyaya destek vermeye çağırdı. Asiltürk "Bu talebimiz hem yazılı hem de görsel medyada çok tartışıldı. İnternet haber sitelerinde hakkında en çok yorum yapılan haberlerin başında geldi. Bizler her yapılan yorumu dikkatle okuduk ve notlarımızı aldık. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isteriz ki toplumumuzun büyük çoğunluğu bu teklife sahip çıkmıştır. Ayrıca bu açıklama sonrası bizimle irtibata geçen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, teklifimize olan desteklerini ifade ederek, bu teklifin hayat bulması adına her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek bu uygulamaya olan susamışlığı ortaya koymuş oldular."şeklinde konuştu.

RUSYA, MEKSİKA VE AVRUPA ÜLKELERİNDE UYGULANIYOR
İmza kampanyasının 26 Mart'tan 1 Nisan'a kadar devam edeceğini belirten Asiltürk " O tarihe kadar 15.30-19.00 saatleri arasında Altunizade, Avcılar, Beşyol, Cevizlibağ, Eyüp, İncirli, Kadıköy, Mecidiyeköy, Merter, Okmeydanı, Şirinevler ve Zincirlikuyu ve İstanbul'un muhtelif noktalarında, metrobüs duraklarında imza formları vatandaşlarımıza sunulacak ve toplanan imzalar Büyükşehir belediye başkanlığına teslim edilecektir.

Bir kere daha hatırlatmak isteriz ki, bu teklifi ideolojik yaklaşım içinde değerlendirmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Dünya teknoloji gücünü elinde bulunduran Japonya'da bile bu tür bir uygulama olması bu konunun ideolojik yaklaşımlarla açıklanmayacak kadar önemli bir toplumsal gereksinim olduğunu ortaya koymaktadır. Rusya'da, Meksika'da ve bazı Avrupa ülkelerinde de yapılan bu uygulama için ülkemizde geç bile kalınmıştır. Her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe renkli metrobüsün sefere konulması kadınlarımızın olumsuz seyahat koşullarını, asgariye indirecek ve huzurlu bir yolculuk etme imkanı sağlayacaktır."dedi.Basın açıklaması "Kadınlar için Pembe Metrobüs İstiyoruz" yazan pembe balonların halka dağıtılmasıyla son buldu.


Güncel Haberler

MollaCami.Com