Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bitlis'te 9 terörist öldürüldü

Bitlis'te Jandarma ve Polis'in ortak operasyonunda 9'u ölü olmak üzere toplam 11 terörist ele geçirildi.

Şırnak'taki Cudi Dağı'nda 6 özel harekat polisinin şehit olduğu, 7 PKK'lının da öldürülmesinin ardından devam eden operasyonlarda bugün de dokuz terörist öldürüldü, iki terörist sağ olarak ele geçirildi.

İki gündür aralıksız süren operasyonlar sona erdi.

9'Ü ÖLÜ 11 PKK'LI ELE GEÇİRİLDİ

Derin vadilere kaçmaya çalışan teröristler çembeler alınırken, Kobra helikopterler mağara ve sığınakları bombaladı. Siirt ve Bitlis illeri arasındaki Sehi Ormanları Mevkii'nde çıkan çatışmada ise 9 PKK'lı terörist öldürülürken, 2 korucu yaralandı, 2 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

İNLERİNE BOMBA YAĞDI

Cudi Dağı'nda sığınak ve mağaralarından çıkıp hareket halinde oldukları belirlenen PKK'lı teröristlere yönelik önceki gün başlatılan ve 6 özel harekat polis memurun şehit olduğu, 2'si asker 8'i polis 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 7 PKK'lının öldürüldüğü operasyonlar, bugün de sürdü. Cudi'nin Tuşimya ve Cağlan Vadileri yakınlarındaki Köseler ve Dereler Mevkii'ndeki operasyonda Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanlar ile mağara ve sığınakları bombalayıp yoğun ateş altına aldı.

TİMLER KAÇAN PKK'LILARI KOVALADI

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle operasyon alanlarına timlerin sevki de sürüyor. Kaçmaya çalışan teröristlerin izlerini süren timlerle, teröristler arasında zaman zaman çatışmaların çıktığı belirtildi.

Bu arada operasyonda yaralanan 3 güvenlik görevlisi Ankara'ya gönderildi, diğer 7'sinin tedavisi Şırnak Asker Hastanesi'nde sürdürülüyor.

BİTLİS-SİİRT SINIRINDA : 9 PKK'LI ÖLDÜ

Siirt'in Baykan ile Bitlis'in Hizan İlçeleri sınırında bulunan Çeltikli Köyü kırsalındaki Sehi Ormanları Mevkii'nde bugün saat 10.00 sıralarında bir grup terörist tespit edildi.

Bölgeye Siirt ve Bitlis'ten jandarma ve polis özel harekat timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgeye iyi bilen geçici köy korucularının da katıldığı operasyonda teröristlerle çatışma çıktı. Bölgedeki ilk çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü, 2'si de yaralandı. Diğer teröristler yaralıları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı. Takibe alınan teröristlerle ikinci kez çıkan çatışmada 3 PKK'lı daha öldülürüken, öldürülen terörist sayısı 9'a yükseldi. 2 terörist de sağ oalrak ele geçirildi.

Çatışmada 2 köy korucusu da yaralandı. Kol ve bacaklarından yaralandığı belirtilen korucuların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



Operasyon bölgesine Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar, Bitlis'ten de takviye olarak Polis Özel Harekat timleri gönderildi.

CUDİ'DE 1 ŞEHİT DAHA

Cudi Dağı'nda PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda bir polis daha şehit oldu. Üç gündür süren operasyonlarda şehit sayısı 7'ye yükseldi.

Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda bir Özel Harekat Polisi şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Önceki gün yapılan operasyonlarda 6 Özel Harekat Polisi şehit olmuştu. Üç gündür süren operasyonlarda toplam 7 polis şehit olurken, 13 polis yaralandı.

Bitlis'te sıcak çatışma

Bitlis kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında dünden beri süren çatışmalarda 13 PKK'lı öldürüldü, bir korucu da şehit oldu.

Şırnak Valiliği, Cudi dağındaki operasyonla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cudi dağında 21.03.2012 günü başlayan iç güvenlik operasyonu 23.03.2012 günü sona ermiştir. Operasyonda 6 polis memurumuz şehit olurken, 6'sı ölü 2'si sağ olmak üzere 8 terörist ele geçirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Polis Teşkilatımız ile milletimize sabır ve baş sağlığı dileriz. Milletimizin değerlerine, canına ve malına musallat olmuş terörü ve karanlık odakları bitirmeye yönelik kararlılığımız artarak devam edecektir."

BİTLİS'TE 7 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, Bitlis'in Çeltikli köyü Sehi Ormanları bölgesinde, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmalarda 1 korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı. 7 terörist ise ölü ele geçirildi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com