Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üstün zekalı çocuklar harcanıyor...

Av. ALEV SEZEN
M.A. Adli Bilimler Uzmanı



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı takdire şayan ancak eksik bir çalışma yürütüyor. Yurt dışındaki Türk bilim adamları ile irtibata geçerek, onları bir araya getirmeye uğraşıyor. Kaptırdığımız beyinleri geri kazanmaya çalışıyoruz. Geç kalınmış olsa da zararın neresinden dönülse kârdır!


Çalışmanın eksik tarafı geleceğin bilim adamı olabilecek üstün zekâlı çocukların eğitimi ile ilgili bir şey yapılmaması. Üstün zekâlı çocuğu olanlar bu açıdan muzdarip. Yaptıkları araştırmalar boşa çıkıyor, hiçbir yerden olumlu cevap alamıyorlar. Ancak cemaat veya masonik bir takım bağlantıları olanlara bazı özel okulların burs adı altında torpil yaptıkları söyleniyor. Torpili olmayan veya üstün zekâlı olduğu halde bu durumu tespit edilememiş çocuklar ise devlet okullarında kalıyor. Buralarda kendi seviyelerine uygun özel eğitim alamamaları sıkıntılara sebep oluyor. Bu sıkıntı hem okul, hem öğrenciler hem de veliler için söz konusu. Seviyesinin altındaki derslerde çocuk sıkılıyor, bir süre sonra dersleri dinlemez oluyor hatta tembel bile zannedilebiliyorlar. Çoğu zaman öğretmenlerde bu çocuklar karşısında yetersiz kalıyorlar. Diğer çocukların seviyesinde gitmeleri gerektiği için üstün zekâlı çocuğun göz göre göre heba olmasına mecburen seyirci oluyorlar. Diğer çocuklarda rahatsız oluyor çünkü aradaki fark ortaya çıktıkça normal seviyede olmalarına rağmen kendilerini yetersiz hissediyorlar. Bu çocuklar arasında çıkan kıskançlık ve çatışma dolayısı ile okul idaresi çaresiz kalıyor, veliler ise mutsuz oluyor.


Büyük kulüpler bile alt yapı kurarak geleceğin sporcularını orada yetiştiriyorlar. Bu şekilde hem yetenekli çocukları keşfetmiş oluyor hem de yüksek transfer ücretlerinden kurtuluyorlar.


Bakanlıkta yetişmiş bilim adamlarını toplamanın yanı sıra geleceğin bilim adamlarına da yatırım yapmalı! Acilen uygulama başlatılarak bu çocuklarımız tespit edilip yeteneklerine göre özel eğitime tabi tutulmalıdır! Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızdan özellik ile üstün zekâlıların eğitimi için bir an önce çalışmalar başlatılmalıdır! Ülkemizin ve insanlığın geleceğini şekillendirecek bu çocukların her biri farklı alanlarda çığır açacaktır. İçlerinden kısa sürede mucitler, sanatçılar, sporcular, siyasetçiler çıkacaktır.


İmanlı ve zeki gençler ilmi hayırda kullanırlar. Hak yoldakiler ilimde ilerlemedikçe batıl yoldakiler hayra değil şerre çalışıyorlar ve dünyayı ateş çemberine çeviriyorlar. Onlardan insanlığa -hatta kendi ülkelerine bile- fayda yok.
***


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com