Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kralları Titreten Sultan!

KRALLARI TİTRETEN SULTAN!



Kanuni Sultan Süleyman 1532 yılında alman seferine çıkmadan evvel, alman kralı Ferdinand'a şöyle bir mektup gönderdi:

"Bir hayli zamandır erlik (erkeklik) davası güdüp, mermi meydanım dersiniz. Birkaç kere üzerinize geldim. Topraklarınızı ve mülklerinizi istediğim gibi kullanıp, ele geçirdim.
Ne seni ne de senin kardeşin olacak Şarlken'in namını ve şerefini duymadım. Hanımınızdan ve askerlerinizden utanmaz mısınız? Beç sahasına gel de Allah'ın takdiri ne ise yerini bulsun. Saltanatı paylaşalım ki, köylü ve fakir halk tayfası da rahat yüzü görsün.
Yoksa savaş meydanını arslan gibi Osmanlı'dan boş bulupta , tilki avına çıkmayı erlik mi sayarsın? Bakın bu sefer de karşıma çıkmazsanız, bari erkeklik davasını dile getirip ağzınıza dolamayın. Bundan gayrı avretliği (kadınlığınızı) ve tilkiliğinizi kabul edip, bir köşeye çekilesiniz!"

Kazandığı zaferlerle,adaleti ve gücü ile avrupayı korkutan tir tir titretmiş bu mübarek zatların torunları tarafından anlaşılamaması ne acı..osmanlı torunu geçinip ecdadını aşağılamak hangi mertliğe ve erlik davasına sığar?

Bu gün Kanuni sultan süleyman ve aileyi efradı hakkında iftira ve karalama çalışmaları yapanlar Kanuni döneminde olsa ferdinant gibi saklanacak delik arardı..


Osmanlı Tarihi

MollaCami.Com