Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


insana bakış açısı ve islam hakkındaki düşünceleriniz

arkadaşlar ben heisenberg. foruma yeni üye oldum.

bir kaç şey hakkında sizlerin düşüncelerini merak ediyorum ama ilk önce benim hakkımda biraz da olsa fikir sahibi olmanız için insan, dolayısıyla hayat hakkındaki düşüncelerimden bahsetmek istiyorum.

öncelikle insan bir başka kişinin özgürlüğüne müdahalede bulunmadıkça benim için en kutsal somut varlık olarak kabul edilmekte. insanları hiçbir zaman (iyi ve kötü insan olmaları dışında) fiziksel ya da zihinsel özellikleriyle ayırmadım. ne kadar farklı düşünsek bile düşüncelerini önemsedim.

düşündüğü ve inandığı şeylerle, mutluluğu ve huzuru yakalayan bir insanın kesinlikle doğru yolda olduğunu düşünüyorum.

inandığım bir din yok fakat buradaki arkadaşların islam hakkındaki düşüncelerini, neden islamiyeti seçtiğini, sizler için iyi ve kötü yönleri olup olmadığını merak etmekteyim. sevgi ve saygıyla...

hayırlı olsun...

bu soru bizim için neden nefes alıyorsunuz, neden yemek yiyorsunuz,neden içiyorsunuz gibi bir şey !

düşündüğü ve inandığı şeylerle, mutluluğu ve huzuru yakalayan bir insanın kesinlikle doğru yolda olduğunu düşünüyorum.



Ben de size soruyorum ! Dğru yol Sizce nedir ?

Hoşgeldiniz! :) heisenberg kardeş, üyeliğiniz hayırlı olsun... Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü... Bizi seven bizi gözeten, bizi koruyan, bizlere envai çeşit nimetler veren, ve bize isteyin vereyim diyen Rabb'imize nasıl olurda kayıtsız kalabiliriz ... "Cenâb-ı Hakk'ı bulan, neyi kaybeder? Ve Onu kaybeden, neyi kazanır?"

Yani: "Onu bulan herşey'i bulur; Onu bulmayan hiçbir şey bulmaz, bulsa da başına bela bulur." ne derece âlî bir hakikat olduğunu gördüm.
( R.S.N. ) İnanan insan, kötülük yapamaz. Bütün güzelliklerin bulunduğu dinimizde, inanan insanda güzelleşiyor, bu güzellikle insan insanı kamil olgunluğuna eriyor...

Belki bu konuda ilginizi çeker, bir bakarmısınız tıklayınız


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com