Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allahlık ve peygamberlik davâsında bulunma!

[b][size=15pt][size=10pt]Allahlık dâvâ etme

İmâm-ı Rabbânî (K.S.) hazretlerinin torunu olan İlim, fazîlet ve güzel ahlâk sâhibi olan Abdülehad Serhendî (K.S.) hazretleri bir sohbeti sırasında

“Bize ve size lâzım olan; İslâmiyete uymak ve büyüklerin yolu üzere istikâmette olmaktır. Bu istikâmete, kerâmetten üstün demişlerdir. Büyüklerden biri talebelerinden birine, vazîfe verip gönderirken buyurdu ki: “Allahlık ve peygamberlik davâsında bulunma!”

Talebe; “Bundan Allaha sığınırım” deyince,
O büyük buyurdu ki: “Ben ne istersem, o olsun demek Allahlık, beni inkâr eden, kabûl etmeyen kâfirdir demek, peygamberlik iddia etmektir.”
[right](Abdülehad hazretlerinin Mektûbâtı-13. mektûpdan)
[/right]


Dünya değirmeni kimleri un ufak etmedi ki;
Hani nemrut? Hani firavun? Hani Müseyleme'tül Kezzab ? Ebu Cehil ya da Ebu Leheb nerdeler ne haldeler.
Davaları ne idi?
Bunlar değimiydi ilahlık ve peygamberlik iddiasında bulunanlar. İmansız,İslamsız,her güzelliğe düşman,hak ve hakikate karşı harble geçen bir ömür:
Ve sonuç kaybedilmiş bir dava, ebedi güzelliklerden mahrumiyet, ebedi ateşe mahkûmiyet ve haklarında verilen ilahi hüküm.

"Allah Teâlâ münafıklara ve münafıkalara ve kâfirlere, cehennem ateşini orada müebbeden kalıcılar olmak üzere vaadetmiştir. O onlara kâfidir. Ve onlara Allah Teâlâ lânet etti. Ve onlar için elîm bir azap da vardır."(Tevbe-68)

Cenab-ı Allah (Celle Celaluhu) bizi bize, bizi kendi nefsimizle baş başa bırakmasın, kendi nefsini ilah edinmekten muhafaza etsin, emrettiği istikamet üzere bulundursun. Bizleri Sevsin, Sevdirsin, Sevindirsin.

Allah bin kat razı olsun, razı olduğu kullarından eylesin
Rabbim razı ol bizden, bizde razı olalım senden.
Hayır şikayetçi değilim başıma gelenden, lazımdı demek bana , görmek için hakikatı anında...
Türkiye'ye geliyordum. Aklımda şunu yaptırıcam, bunu yaptırıcam var . Bu yazı gazetede idi. Hemen kendimi toparladım, insanlara emir vermek yok Allah nasip ederse şu işleri yapalım diye düşüncem değişti.
Şu olacak, bu olacak demek yok tamam . Rabbim büyük insana hatasını gösteriyor.
Biz hatalı, kusurlu , nefsinin elinde oyuncak insan nasıl oluyor , herşeye kafa tutuyor?
Evet , Rabbimin hakikatlı kulları uyarmış zamanında , bize düşen onları dikkate almak , düşünmek uygulamak.
Örnek çok, inanana, inanmayana da :...Rabbim yolundan ayırma bir saniye de olsa ...

Cenab-ı Allah (Celle Celaluhu) bizi bize, bizi kendi nefsimizle baş başa bırakmasın, kendi nefsini ilah edinmekten muhafaza etsin, emrettiği istikamet üzere bulundursun. Bizleri Sevsin, Sevdirsin, Sevindirsin. amin


Menkıbeler

MollaCami.Com