Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Antep Fıstıklı Katmer



MALZEME;
Hamur için;150 gr. un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tuz
İçi için;2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
100 gr. süt kaymağı


TARİFİ:Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir.Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır. Elle havada çevrilerek açılır;kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir.Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır.Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Katmer servise hazırdır.

Antep'e gelmek şart sanırsam. Ellerine sağlık. ;D

rica ederim kardeşim

haklısın antebe gelmek şart mutfağımız çok güzel ve özeldir ;)

payLaşım için teşekkürLer..çok güzeL duruyor..hem yumurtasız da :)

Elle havada çevrilerek açılır;kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir (tam ßenLikmiş)

çok güzel görünüyooooo ::)

olsada yesek :D paylaşım için teşekkürler ;)


çok güzel görünüyooooo ::)

olsada yesek :D paylaşım için teşekkürler ;)


çok güzel görünüyooooo ::)

olsada yesek :D paylaşım için teşekkürler ;)


tesekkürler ;)

rica ederim


tesekkürler ;)


rica ederim


Tatlılar

MollaCami.Com