Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Teknoloji hayatı kolaylaştırırken insanları tembelleştiriyor..."

Dünyamız, ilk çağlarından beri sürekli bir değişim içerisindedir. Yapılan icatlar ve keşifler dünyayı sürekli ve durmaksızın bir gelişme sürecine sokmuştur.
İnsan akıllanmış, sadece bilek gücü ile değil akıl yolu ile üstün gelinebileceğini görmüştür.
Yaşam zamanla her geçen gün daha da kolay olmaya başlamıştır. Bunun faydaları tabii ki oldukça fazladır.
Ancak her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde bir iyilik vardır.
Gerçekten de öyledir.
Bazı fayda sağlayan gelişen teknolojinin bizlere zarar verdiği görülmektedir.
Örnekleyecek olursak;
Bir çiftçi kardeşimizin eskiden ekmiş olduğu salatalığını, domatesini, patlıcanını verime oturduktan itibaren yetişip soframıza gelme sürecinin haftalar aldığı bilinmektedir, fakat günümüzde gelişen teknoloji ile verime oturmuş bir ürünün akşamdan sabaha veya 2 gün içerisinde hormonlarla, kimyasal ilaçlarla yetiştirildiği bilinmektedir.
Sizce bu normal mi..? Ne derece sağlıklı ..?
Zamanımızda insan ilişkileri oldukça yıpranmıştır. Paranın icadı ile başlayan süreç kapitalizmin yayılmasıyla insani duyguların birçoğunu öldürmüştür.
Dolayısıyla herkes istese de istemese de kendi derdine düşmüş insanlarımız bencilleşmiştir.
Artık insanlarımız sürekli olarak gelişen teknolojinin esiri olmuş, teknolojiden yararlanmak için kişisel menfaatler ön plana çıkmış insanlar oturdukları yerden işlerini yönetme isteğine boğulmuş, insanlar arası ilişkiler yok olma safhasına gelmiştir.
* Evlerimizde çamaşırdan bulaşığa, temizlikten yemeğe kadar her işimizi makineler yardımıyla yapmaktayız.
* En yakın mesafelere ulaşmak için bile ulaşım araçlarını kullanmaktayız.
* Eski güzelim iletişim araçlarımız olan “Mektup, Telgraf, Tebrik kartları ve şahsi ziyaret”lerimizin yerini soğuk, mesafeli mesajlar, elektronik postalar almış durumda.
* 1500 – 2000 kişinin çalışmakta olduğu fabrikalar makineleşmiş insanlar boşa çıkmış, sokaklar işsizler ordusu halini almıştır.
* Cep telefonu ve Internet geçlerimizi tutsak haline getirmiş, güncel olaylardan haberleri yok, büyüklere saygı küçüklere sevgileri yok kısacası yozlaşmış.
* Alt komşusu üsttekini, üst komşu alttakini tanımaz hale gelmiş, aile ziyaretleri bitmiş, o güzelim çay muhabbetleri artık yok.
İnsanlarımız artık her işin kolay yoldan olmasını, çalışmadan, yorulmadan oturduğu yerden işlerini yürütüp hayatını sürdürmenin derdinde.
Hep yeni teknolojiyi takip edip, yeni çıkan ürünleri almayı sürekli her şeyin yeni modelini alma konusunda diğer insanlarla yarış halinde.
Bazen aklıma gelmiyor değil hani; hepimizin izlediğimiz şu bilim kurgu filmlerinde artık robotlar insanlara meydan okuyorlar ya, böyle giderse ilerde bu gerçek olabilir diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü zaten her işi makineler, robotlar, bilgisayarlar yapıyor öyleyse insanoğluna yapacak bir şey kalmıyor ve dolayısıyla üzülerek söylüyorum insana gerek kalmayacak.


Deneme Yazılarınız

MollaCami.Com