Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İŞTE SİZE GERÇEK BİR TOPLANTIDAN KIRINTILAR

Muhtar köyün pürüzlü sorunlarını çözmek, devletten bazı hizmetleri alabilmek için ihtiyar heyeti artı köyün ileri gelenleriğle iştişarede bulunmak maksadıyla köy odasnda bir toplantı tertip eder . Köy, kalkınmada öncelikle illerden birine bağlı olduğu için elini çabuk tutup bu nimetten azami derecede faydalanmak maksadıyla çok geniş bir yelpaze içinde planlarını yapıp yetkililere sunmak isterler.
Muhtar köyde duyuru yapıp ihtiyar heyetini , köyün ileri gelenlerini, yüksek öğrenim görmüş olanları bir araya toplar ve köylerinin neye ihtiyacı olduğunu maddeler halinde tespit etmek ister.
Önce muhtar söze başlayarak
• Sevgili ve çok degerli koyli arkadeşler. Bakın hukmat bizlere kalkınmamızi öncelik vermiştır. Yarın yardımlar yağmur gibi bu illere dağıliyor, eğer bız erken davranmiyor hiçbirşey elde edemiyor. Sizden rıcamız bakın en bilgili ve dahi tercübeli arkadeşler hepsini burdadır. Bız burda bugün koyımızın istikbalıne karar veriyorız. Sızınde bıldıği gibi koyın sorınleri çoktır, bari bunların yarısını koparıyor ode heçyokten eyidir. Bızım su sorıni vardır, alatırik sorıni vardır, yol sorıni vardır, sağlık ocağı yoktır, okul küçüktır talebe çoktır, gençlerimize zaten iş yoktır bız şimdi o kadar güzel meselayi anlatiyorum onlar heman ilk yardım bize koşuyor. Sız bıliyor ben çok girişkendır fekat bu sefer çok daha geniş kapsamali bir dilekça yazalım bızım dileklarımızi encümende yardım etsın bız bu sefer hükmatten çok şeyleri kopariyorız. Şimdi sıza sırasiylen söz hakkıni veriyorum, sızda kendi goruşlerinızi soyleyin Reşo’da kayıt etsin. Bu toplentinın hayırlere vesile olması için imom efendi biza bir dua ilen teberuk etsin. Buyrım imom efendi
İmam
• Muhterem kardeşlerim, muhtar efendi gerçektende iyi bir konuya temas etti. Yapacaklarımızın hemen hemen bir fotografını çıkardı, ancak taleplerimiz makul ölçüler içerisinde olmalıdırki hakettiğimiz payı alalım. Bildiğiniz gibi kalkınmada öncelikli illere bağlı köylerin adedi binlerle ifade ediliyor. Elbetteki devlet buralara hizmet elini uzatırken öncelikli yapılacak hizmetleri esas alır . Mesela köyünüzün camisinin imam kadrosu yok bunuda antiparantez olarak isteklerinize dahil etmeniz iyi olur. Evet BİMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİYN VESSELATU VESSELAMU ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİHİ VE ESHABİHİ ECMAİN. ALLAH (C.C.) BU TOPLANTIYI HAYIRLARA VESİLE KILSIN.
HASTALARIMIZA ŞİFA, DERTLİLERİMİZE DEVA, BORÇLULARIMIZA EDA NASİP EYLE, ÖLÜLERİMİZE RAHMET SAĞOLANLARADA SIHHAT VE AFİYET İHSAN EYLE AMİN VELHAMDULİLLLAHİ RABBİL ALEMİYN EL FAATİHA.
Muhtar
• İmom efendiye Allah razi olsın. Şimdida koyimızın en yaşli amucemiz Heso’ya soz veriyorım.
Buyrım Heso amce.
Heso amca
• Benim soyleyeceklerimi iyi dinleyin. Sızın heyvanler bızım bahçeni hepsıni tarumar etmiş. Sız onların sutıne içiyor vullahi helal degildir. Koyumızın en büyık meselasi budur. Benden bu kadar.
Muhtar
• Heso amucemıza teşekkur ediyorım. Bunden sonra herkes heyvanlerıne sahip çıkıyor.
Şimdide sıra Feto’da buyrım Feto sende bışeyler soyle.
Feto
• Sız biliyor benım okume yazme yoktır. Bız tahsil görmedi. Sız bu gençlera öle bakmeyin onler bızlerden daha iyi biliyorım. Sız bana dinliyor soz hakkıni onlere veriyor onlar söyliyor bız dinliyor. Cemaata teşekkür ediyor.
Muhtar
• Feto teşekkur ediyorım. Şımdide bırınci azamız Huso kendi gorişlerini anletecek. Buyrım Huso
Huso
• Arkadaşlar bakın bundan yıllar önce bu köyün belkide en yüksek tahsilini yapan biriydim (Orta okul 2.nci. sınıftan terk ), şimdi ise köyümüzden doktor çıkmış, avukat, mühendis çıkmış siyasilerimiz var yani demek istediğim oki bu gençlerimizi dinleyip fikirlerini almak bence daha makuldur.
Muhtar
• Peki o zeman oyleme yapıyor eger kabul ediyor bız otıriyor onler konışiyor. Kabul edenler 11, kabul etmeyanler 9. O zeman bız otırıyor onler konışiyor. Buyrım gençlerımız konışme sırası artık sızdedır. Sız bıza tahsilli fıkırleri söylüyor, bızde dinliyor onden sonra kerari veriyor dehade sonresında mıracetımızi yapiyorız. Hayder beg sız gençlera temsilen bize fıkır veriyor. Buyrım Hayder beg.
Haydar
• Öncelikle böyle bir toplantıyı tertip ettiği için muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Bu kadar önemli bir konuda bizleride davet etmeniz bizleri onurlandırdı. Saygı değer büyüklerim sevgili arkadaşlar ‘’ Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’’ diye bir atasözümüz vardır. Ne kadar doğru olduğunu tahsil hayatımda tecrübeyle anlamış bulunuyorum. Köyümüze acilen futbol sahası gereklidir. Bakın stadyum demiyorum. Köyün ileri gelenleri dahi ceplerine el atarsa müsait bir tarlayı satın alıp sahaya çevirebiliriz. Zaten iş yok güç yok bari gençlerimiz spor ile vakit geçirsinler. Diğer hususlara gelince müracaatımızı ilgili yerlere yaparız. Ancak olmazsa olmazımız futbol sahasıdır. Beni dinlediğiniz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Muhtarda dahil Haydar’ın konuşmasını fasafiso olarak görürler. Köy bekçisi söz alarak kendi görüşlerini açıklamak ister.

Köy bekçisi
• İşte gördünüz biz köy olarak hangi hizmetlerin gelmesini bekliyoruz , bizim tahsil görmüş gençlerimiz ise top sahası istiyorlar. Yahu bız acız ac ayı hiç oynarmi? Bunların bizi düşündükleri falan yok nasılsa maaşları iyi sorunları yok ancak eylenecek boş vakit geçirecek şeyler arıyorlar. Neyse asıl soruna gelelim. Arkadaşlar bir köyde huzur ve güven ortamı sağlanmadan hiçbir hizmet bizleri rahata kavuşturmaz. Öncelikle köyümüzün güvenliğini sağlayacak savunma sistemine ihtiyacımız vardır. Bencede olmazsa olmaz bu olmalıdır.
Muhtar
• Arkadeşler heppınıze dinledim baktımki herbirınız ayrı davul çalıyor kimse koyımıze hızmeti önıne almıyor, herkes kendına düşıniyor. Bız azelerle beraber ayrı toplenti yapacek kerarımızı daha sonra muhterlık makamının kapisıne asıyorım. Heppınıze ayri ayri teşekkür ediyorım, bız bu toplentiyi başka türli, daha zengın fıkırli olsın diye yaptık ema sonıç boş bereday.
Muhtar azalarıyla birlikte köylerinin ana sorunlarını birer birer tespit ederek kararlar halinde kayda geçirerek muhtarlık kapısına asarlar.
DUYURU
..../...../ 19... Tarihinde ........... köyü muhtarlığı ihtiyar heyeti olarak tespit edilen hususlar aşağıda maddeler halinde gösterilmiştir. Köyümüz sakinlerine duyurulur.

1 Köyümüzün içme suyu sağlık yönünden elverişli olmadığından dolayı 2 vatandaşımızı bu sebepten dolayı kaybettik, bunların raporlarıyla birlikte ilgili makamların nezdinde girişimlerde bulunup köyümüzü temiz suya kavuşturacağız
2 Elektrik için 2 yıl evvel kurulan trafonun biran evvel devreye sokularak köyümüze elektrik getireceğiz.
3 Kışın ve yağmurlu havalarda ulaşım sorunumuz içinden çıkmaz bir hal alıyor. Yetkili makamlara müracaatta bulunup köyümüzü stablize yola kavuşturacağız.
4 Köyümüzün huzur ve barışı için geçici köy bekçilerinin sayısını artırmak için çalışmalar başlatılacaktır.
5 Teşvik kredilerinden faydalanılarak hayvancılığı geliştireceğiz.
6 Arıcılık için devlet desteğini almak için girişimlerde bulunacağız.
7 Köyümüz için en az 2 öğretmen , 1 imam ve 1 ebe kadrosunu almak için çalışmalar başlatılacaktır.

Halkımıza duyurulur

........ Köyü Muhtarı
..............................


Abdurrahman Yıldız


Edebiyat

MollaCami.Com