Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


AdI Aşk.....

Aşk denilince akla, sevmek sevilmek gelir, Leyla-Mecnun, Kerem-Aslı, Ferhat-Şirin gelir. Belki de aşk olmasının sebebi kavuşulamadığındandır. İmkânsız olan içinde saklı olandır. İşte mahluka duyulan bu aşk sebebiyle, Hakk’a giden yol bulunur belki. Bakarsın seviyorsundur, sevildiğini de biliyorsundur, ama imkânsızdır. Olanak yoktur, belki de çaresizlik içerisindeyken işte tam o esnada Rabbimiz gelir aklına zira ondan başka sığınılacak âşık olunacak kim var ki? Hani Mecnun’da Leyla’sına kavuşamayınca bakar olmuyor, Leyla sayesinde Mevlâ’mı buldum der. Bundan sonra Rabbi ile baş başa kalıp “Mevlâm’da Sen’sin, Leyla’mda” der, öyle sığınır.

Yalnız değildir artık veya değiliz, her şeyimizi O’nunla paylaşır, O’na anlatırız. Bir hacetimizi, bir şükrümüzü nebileyim her şeyimizi Rabbimize anlatırız. Özellikle de geceleri. Bir gece karanlığında kalkarsın, bakarsın ki kimseler yok, hatta en sevdiğin bile..! Ama sonra düşünürsün acaba diye, kalbini yoklarsın, kalbinde, evet orada biri vardır. Seni senden iyi bilen sana çok yakin olan biri vardır. Kalkarsın bakarsın dışarıya gecenin bir vaktinde etraf sessiz sakin herkes uykuda tüm kapılar kapalı. Sonra gece nasılda tüm kusurları ayıpları örtmüş, ya benim uyuplarım kabahatlerim günahlarım, acaba bunları kim örtecek dersin. Rabbim Settar sıfatıyla tüm kusurlarımı setr eder mi acaba? Gaffar ismi celiliyle de mağfiret edermiydi asi kölesini acaba? Tüm kapılar kapalı ama bir kapı acık o hisle oturursun seccadeye yalvarırsın mahzûn bir kalp ile hatta ağlarsın, dayanamazsın artık, o kadar uyupların vardır ki ! film şeridi gibi geçer gözünün önünden.

-Ya Rabbi (c.c.) şu anda tüm mahlukat uykuda, kapılar kapalı, bir tek Sen’in kapın açık, zira Sen’in kapın kapanmayan kapı, mücrimiyle, günahkarıyla tüm herkesi kabul edensin.

Sonra din kardeşlerin gelir aklına ve onların çok kıymet verdikleri hatta kıyamadıkları evlatları. Düşünürsün etraf kötü, nefis ve şeytan her yere pusu kurmuş, ansızın nerde ve nasıl çıkacağı belli değil ki. O mazlum, çaresiz, savunmasız yavrularımızı bizim bakmaya dahi kıyamadığımız, yüreğimizden, kanımızdan, canımızdan, bir parça olan yavrularımızı bu iki azılı düşmandan koru Ya Rabbi.

Sen ki, Alemlerin Rabbisin, bütün mukevvinatı yoktan yaratan, kemâlâ ulaştıran, aklı âzâları ve bütün güzel vasıfları ihsan eden ve insanları hayvanlardan ayıran, gücü yetmeyeceği şeyi teklif etmeyen Hak Teâlâ’sın. Bizler aciziz, korumasız zavallıyız kalbimize öyle bir korku ilgâ etki senden korkalım, korkalım ki her türlü kötü temâyüllere set çekelim. İlahi mâni ve rahmani bir sed. Bu seddin arkasına sığınıp kendisini yasaklardan korumaya muvaffak olanlardan olalım.

Zira Bizim Muhabbetimiz ne Kalp iledir, ne de Akıl İle… Olur Ya Kalp Durur, Akıl İse Unutur!

Bizim Muhabbetimiz Ruhumuz İledir; O ne durur, ne de Unutur! çünkü ebedidir…
_________________
Alinti.

Adı Aşk

Ne Kötüdür İnsanın Aklıyla Yüreği Arasında Çaresiz Kalması.
Ne Kötüdür 'An' Kadar Yakın Bir 'Asır' Kadar Uzak Olması.
Ve Bilir Misin? Ne Acıdır İnsanın Bildiğini Anlatamaması,
"Ben" Deyip Susması "Sen" Deyip Ağlamaklı Kalması..

Alıntı.


Makale Köşemiz

MollaCami.Com