Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"TTnet'te Çocuk Var!" uygulaması...

Türk Telekom buna benzer bir uygulamayı yani içerik filtreleme uygulamasını birkaç yıl önce "Aile koruma şifresi" ile gündeme getirmişti. Güzel bir uygulama idi; ancak filtre içeriğine müdahale etmek mümkündü. Çünkü bir program olarak bilgisayara kuruluyor idi, dilendiğinde kaldırılabiliyordu... Bununla beraber bu uygulama bir hatta bir bilgisayar içindi.

Birkaç hafta öncesinde "TTnet'te Çocuk Var" uygulamasını duyurdu. Bu uygulama ile zararlı içerikler adsl hattı üzerinden otomatik olarak engelleniyor. Yani sadece bu pakete has bir statik ip atanıyor hattınıza, ayda 3 TL karşılığında hiçbir program kurulumu yapmadan bu hizmete sahip olabiliyorsunuz.

Terör, uyuşturucu, oyun sitelerinin yanında uygunsuz içerikler engelleniyor. Ayrıca facebook'a da girilemiyor. :D

Daha ayrıntılı bilgi için TTnet'in sitesinden faydalanabilirsiniz...

Facebookda zararli sitelerin arasinda demek :-X

Facebook'u internet içerisinde ayrı bir gruplandrımak lazım. Arkadaşlık/Flört kategorisinde olduğu için engelleniyor. Fakat facebook içerisinde binlerce teröre meyilli site de mevcut. Bunun yanında uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklara yönlendiren yetişme çağındaki çocukları etkileyebilecek düzeyde sayfalar da çokça var. Günlük haberlerde "facebook faciası, facebook'tan kandırıldı" tarzı şeyler okuyoruz... Facebook zararlı siteler arasındadır. ;)

Malümat için teşekkürler...


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com