Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Başka dinlerin adet ve Bayramlarına duyulacak özenti ve taklidin tehlikesi

[size=10pt][size=10pt][size=10pt]آية : يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوَاْ إِن تُطِيعُواْ الَّذِينَ كَفَرُواْ يَرُدُّوكُمْ عَلَى أَعْقَابِكُمْ فَتَنقَلِبُواْ خَاسِرِينَ
حديث : مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُوَ مِنْهُمْ
[/size][/size][/size]

Ezelden ebede kadar insanlığın felahı ve kurtuluşunu hedef alan ve bunun dayandığı umdeleri bir bir açıklayan yegane müessese İslam dinidir.
Mukaddes dinimiz, kendine has hükümleri ile, güzellikleriyle ve pırıl pırıl hakikatleri ile ondört asırdan beri ayaktadır. Varlığını muhafaza etmenin başlıca amili, başka dinlerin adetlerine karşı takındığı tavırda aramalıdır.
Başka dinlerin adet ve Bayramlarına duyulacak özenti ve taklidin tehlikesini Resülümüz bir Hadisi Şeriflerinde: “Kim bir topluluğa benzemeye özenirse o da onlardandır“ buyurarak, hangi dine ait olan adet ve ananeler uygulanırsa neticede, özentisi duyulan din ve toplulukdan sayılacağını ifade buyurmuşlardır.
Bundan dolayı güneşe ‚TANRI’ diye inanan ve ona ibadet edenlerin tapınma zamanına tesadüf etmesin diye, güneşin doğuşu, batışı ve zevali sırasında namaz kılmayı yüce dinimiz yasaklamış bulunmaktadır. Ateşperest, Mecusilerin tepindikleri zamana değer verme şüphesini zihinlerden silmek için ‚NEVRUZ’ ve ‚MEHRİCAN’ günlerinde oruç tutmayı mekruh saymış, o güne saygı göstermeyi haram kılmıştır.
Yılbaşı da bu kabilden sayılıp İslam dinine ait olmayan bir bayramdır. Yılbaşı, duvara asılmış veya masa üzerine konulmuş bulunan bir tavkimin tükenip bir yenisinin konulacağını hatırlamaktan başka, mü’mine hiçbir şeyi ihtar etmez. Ne çam dallarında mum yakmak, ne o günü takdis niyeti ile hindi kesmek ve hazırlık yapmak, ne hava-i fişekler patlatmak, ne de bu maksadla tebrikleşmek gibi işler aramızda yeşermemelidir.
Mü’min bu gibi yanlışlara düşmekden sakınmalıdır. Müslümanların kendilerine ait Dini bayramları vardır. Başka dinlerin de kendi dinlerine göre bayramları vardır. Nasıl ki diğer dinlerin mensupları Ramazan-ı Şerif Bayramını veya Kurban Bayramını kutlamıyor, Kurban kesmiyor, Zekat ve Sadaka-i Fıtır gibi bizim dinimizin vecibelerini yerine getirmiyor, yerine getirme ihtiyacını hissetmiyorsa bizlerde o dinlere ait olan bayramları, Noel ve Yılbaşını kutlama, o gecelerde mum yakıp hava-i fişekler patlama, bir birimizle tebrikleşme ihtiyacını hissetmemeliyiz. Her dinin mensubu kendi bayramını yaşıyabilir, bu tabii hakkıdır ve herkes hangi dinin mensubu ise o dinin bayramlarını kutlamalıdır.
Ne mutlu bu hakikatı anlıyanlara, ne mutlu kendi dinini iyi seçip şuurlu olarak o dinin bayramlarını hakkıyla yaşayıp yaşatanalara.



Liebe Brüder im Islam,
Seit je her ist der Islam bemüht den Menschen auf dieser Welt ein friedvolles und erfülltes leben zu ermöglichen.
Der Grund dafür, das der Islam seit über 14 Jahrhunderten ohne auch nur die kleinste Abweichung von seinen Regeln und Schönheiten bis heute überdauert hat, sollte in der Haltung des Islams zu Festen und Riten anderer Religionen gegenüber gesucht werden.
Unser Prophet Muhammed s.a.v. erläutert die konsequenz für einen Muslimen der die Religiösen Feste anderer Religionen als sein eigenes nennt, diese mit feiert oder es bedauert nicht mitfeiern zu können, mit dem Hadis: “Wer eine Gruppe imitiert oder diese beneidet zählt schon zu ihnen.” Das heißt jeder Mensch der die Rieten und Feste einer bestimmten Religion oder Gruppe praktiziert wird am jüngsten Tag als ein Teil dieser Religion oder dieser Gruppe behandelt. Aus diesem Grund sollte sich jeder überlegen welcher Religion er angehört und nur die Feste dieser Religion feiern.
Der Islam behandelt dieses Thema sehr ernst. Um mißverständnissen vorzubeugen hat der Islam sogar vorsichtsmaßnahmen getroffen. Um nur eins dieser Vorsichtsmaßnahmen zu nennen, verbietet der Islam, um den vergleich mit den Sonnenanbetern zu vermeiden, das Rituelle pflichtgebet zu den Zeiten des Sonnenaufgangs, des untergangs, und der Zeit wo die Sonne den höchsten Punkt am Tag erreicht. An diesem Beispiel kann man gut erkennen wie wichtig der Islam diese Angelegenheit nimmt und sogar versucht den kleinsten vergleich zu vermeiden.
Das Neujahr ist auch ein Fest was nicht zum Islam gehört. Neujahr ist für die Muslimen nur ein Tag wo der alte Kalender ab und der neue Kalender aufgehängt wird. Eine andere Bedeutung im sinne des Islam gibt es hier nicht. Ein Muslime wird sich nicht auf das Neujahr wie auf ein Fest vorbereiten, er wird keine Feuerwerkskörper kaufen um sie an diesem Abend zu zünden und somit an dem Fest teilzunehmen. Oder sehen sie jemanden aus einer anderen Religion der im Ramazan Fastet, den Sadaka-i Fıtır oder den Zekat gibt. Sehen sie einen nicht Muslimen der am Opferfest ein Opfer bringt ? Es erwartet auch kein Muslime von einem nicht Muslimen diese pflichten und feste der Muslimen zu erfüllen, weder hier in Deutschland noch erwartet man es von nicht Muslimen in Muslimischen Ländern. Die selbe Toleranz sollten jedoch auch Muslime in nicht Muslimischen Ländern erwarten können wenn es um Feste geht die nicht zum Islam gehören. Und das Neujahr gehört definitiv dazu.

teşekkürler degerli kardeşim

Tesekkürler, yine hatirlayalim, malum yilba§i geliyor...

insallah nefsimize ve evlatlarimiza sahip oluruz

Allah razı olsun inşâ'Allah. Almanca tercümeside çok faydalı olmuş.
Rabbim hizmetinizi daim etsin...

eline sağlık

allah razı olsun kardeşim.
Cenab-ı hak cümlemizi muhafaza buyursun


allah razı olsun kardeşim.
Cenab-ı hak cümlemizi muhafaza buyursun


Hutbe ve Vaazlar

MollaCami.Com