Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir sahur sofrasi

Yemekler gerçekten harikaydı. E yemekler usta ellerde pişince, yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Yemede yanında yat yani. Harika şeyler yaratmışsın sen Allah´ım. Şükürler olsun bu vermiş olduğun nimetlere. Bizde böyle bir iftar akşamında, eş-dostlarla tutmuş olduğumuz orucumuzu, tadı damaklarda kalan hurma ile açtık. Yedik- içtik, sofrayı kuran kaldırsın dedik, çekildik bir köşeye. Mağlum bu arada fırcayıda yedik. Neden derseniz? Sofrayı kuran kaldırsın dedik ya, sofrayı biz kurmamıştık.

Sofralar kaldırıldı. Sıra namaza doğru geldi. Teravih namazı. Bu namaz sadece ramazana has bir ibadet. Peygamber efendimiz (a.s) tarafından tavsiye edilen nafile bir namaz. Kilmak isteyen buyursun. Biz buyurduk. Kıldık ve şimdide evimizin yolunu tuttuk. Günün sonuna gelmiştik artık. Saatler ilerlemiş gözlere yorgunluk çökmüştü. Son hazırlığımızı yaptık, bir kaç sayfa Kûran okuyup, bir kaç hadis okuduktan sonra günümüzü böylece uykuya kapadık. Gözler uykuda, sadece gözler mi? tüm bedenim uykuda.

Kızım, kızım, güzel kızım, haydi kalk, yemek yiyeceğiz” sesleriyle uyandırılıyorum. Biraz naz yapim. Ve yapıyorum. İlk seslenişte kalkmıyorum. Oda ne; “Kızım, hadi kalk artık bak vakit daralıyor, kalk güzel yavrum” sesleri. Fazla naz yapmak istemiyorum, fazla naz aşık usandırır derler ya hani o bakımdan hemen kalkıyorum. Ben aşık usandırmam da, sahur yemeğimden olurum mazallah.

Vay be diyorum mutfağa adım attığım anda. Karşımda özenle kurulmuş sahur sofrası. Masa bana bakıyor, bende masaya. Gel beni ye diyor her bir nimet. Usulca yanaşıyorum onlara. Dilim dilim kesilmiş domatesler, salatalıklar ve daha neler neler. Neler mi? Kahvaltılık şeyler. Aklınıza ne gelirse. Hoş bir ortam olmuş.
Durun durun, olayı daha da güzelleştiren bugünkü masayı, babamın bizler için hazırlamış olması. Babam hazırlamış, kralsın sen baba. Bu ne güzel masa böyle babacım. Annem duymasın ama, senin masan çok daha güzel olmuş. Yağ çektiğimi düşünme olur mu?
Tüm kodro geldi masaya. Başladık olayları analize etmeye. Sen çok yedin. Sen niye yemiyorsun. Bana şurdan suyu uzatırmısın. Anne, çayımı tazelermisin. Şurdan ekmek uzatırmısın, vs vs.
Tatli bir telaş içinde lokmalarımızı yedik. Çaylar yudumlandı, gönüller huzurla gark oldu.
İşte bir sahur sofrası…



Pinar

Teşekkürler kardeşim

sahur sofralarımız hep böyle bir telaş neşe içinde geçsin inşallah
teşekürler tomurcuk84


Makale Köşemiz

MollaCami.Com