Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


zehirli haşerattan korunma duası


Bir adam ResûLuLLah (S.a.v)'e geLerek,

-Dün gece beni sokan akrep yüzünden ne büyük aciLar cektim,dedi. ResûL-i Ekrem şöyLe buyurdu:

-"Eğer aksamleyin 'eûzü bi-keLimâtiLLâhi't-tammeti min şerri mâ haLak. (YarattikLarinin şerrinden ALLah'ın mükemmeL keLimeLErine siğinirim.) deseydin o sana zarar vermezdi."
[b]
اعوذبكلِماتِ الله التّامّةِ مِنْ شَرِّ ماخلق

[RIGHT](Riyâzü's-SâLihîn;MüsLim,
Ebû Dâvûd, İbni Mâce)[/RIGHT]

[FONT=Comic Sans MS]AcikLama: ZararLı dediğimiz, esasen her biri çeşitLi görevler için yaratılmış hayvanlardan insanı koruyan duâLar vardır. O HayvanLArı bizim bildiğimiz bilmediğimiz hizmetler için yaratan Rabb'imiz, ResûL-i Ekrem vasıtasıyla bize onlardan korunmanın yollarını da öğretmiştir.

Bu duâ sadece akrepten değil, zarar veren her yaratıktan korunmak için de tavsiye edilmiştir. bir başka hadiste Peygamberimiz, "Kim bir yerde konaklarda sonra 'YarattıkLarının şerrinden ALLah'ın mükemmeL keLimeLErine sığınırım.' derse, konakladığı yerden ayrılıncaya kadar hiçbir şey ona zarar vermez" buyurmuştur.

'ALLah'ın mükemmeL keLimeLEri' ifadesiyle ALLah'ın takdiri veya O'nun şifaLı SözLEri ya da Kur'an-ı KErim kasdedilmiş olabilir. Önemli olan bunlardan hangisinin kasdedildiği değil, EFendimiz'in öğrettiği bu kısa özlü duânın okunmasıdır.

Zararlı hayvanlardan korunmak için özellikle kırsal kesimlerde yaşayan kimseler bu duayı okumayı ihmal etmemelidir. Bazı rivayetlerde bu duanın sabah ve akşam okunması, bazilarında da 3 defa tekrarlanması tavsiye edilmiştir.

teşekkürler kardeşim güzel paylaşımdı


Dualar

MollaCami.Com