Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Salçalı biftek
Malzemeler
1kg biftek (kasabınıza bifteklerinizi ezmesini söyleyin)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1-Yağ tavaya alınır ve biftekler sırayla iki yüzü de biraz kızaracak şekilde pişirilir.
2-3 soğan soyulup tencereye bütün olarak eklenir.
3-Tencerinin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir.
4-Suyunu çeken etlerin üzerine 3 su bardağı su eklenip suyu çekene kadar yumuşatılır.
5-Ayrı bir kapta salça, tuz, karabiber sıcak suda eritilir.
6-Etler bir fırın tepsisine dizilir, üzerine salçalı su dökülür.
7-Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılıp 200 derecelik fırında 15 dakika süreyle pişirilir.
Afiyet olsun...
resmi görmedim ama güzeldir herhalde eline saglık kardeşim