Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hanımlar için..

[color=green][font=Verdana]

PEYGAMBERİMİZDEN s.a.v.HANIMLARA VASIYYET

Hadisi şerifte Peygamber Efendimiz s.a.v Hazreti Aişe r.anhaya hitaben şöyle buyurdu:


“Ey Aişe! Her hangi bir kadın diliyle kocasına eziyet eder (ve onu incitirse), muhakkak Allahu teala da kıyamet gününde onun dilini yetmiş zira’ uzatır ve boynunun arkasına dalandırıp bağlar.”




“Ey Aişe! Herhangibir kadın, Rabbi için namaz kılar (namazdan sonra) kendi için dua ettikten sonra kocasına dua ederse, onun namazı yüzüne çarpılır, taki önce kocasına sonra kendisine dua edene kadar.”




“Ey Aişe! Herhangibir kadın, ölüsüne üç günden fazla ağlarsa, Allahu teala Hazretleri, onun amellerini mahvedip siler.”




“Ey Aişe! Herhangibir kadın, ölünün üzerine ağıt yakıp sesli ağlarsa, Allahu teala Hazretleri kıyamet gününde o kadının dilini yetmiş zira’ uzatır ve kadının kendisine tabi olan kadınlarla birklikte cehenneme sevk eder.”




“Ey Aişe! Herhangibir kadının başına bir musibet gelir de yüzünü tokatlar, elbisesini parçalarsa, cehenem ateşinde Lût ve Nuh a.s. ların hanımlarıyla beraber olur. Ve bu kadın, kıyamet gününde bütünhayırlardan ve şefaat edicilerin şefaatından ümidsiz olur.”




“Ey Aişe! Herhangibir kadın (ağlamak, feryad-u figan etmek için ya da mezarlarla böbürlenmek için) mezarlıkları ziyaret ederse mutlaka Allahu teala Hazretleri on lanet eder. Yaş ve kuru olan herşey ona lanet okur; taki o kadın evine dönünceye kadar lanet onun üzerine yağar. Mezarlıkları ziyaret edip orda ağlayan kadın, ertesi gün aynı vakte kadar, Allahu teala’nın gazabında, hiddet ve kızmasında olur. O vakit içinde ölürse bu kadın cehennem ateşindedir.”




“Ey Aişe! Cebrail aleyhisselam bana kadınlar hakkında o kadar vasıyyette bulundu ki, ben kadınları boşamanın haram olacağını zannettim.”




“Ey Aişe! Kocasının (suçlu bulup haklı olarak) boşadığı her kadının ben hasmıyım.”




“Ey Aişe! Herhangi bir kadın kocasından hamile kalsa, hamile kaldığı zaman (dan itibaren) mutlaka onun için, gündüzleri oruç tutmuş, geceleri sabaha kadar namaz kılmış, ibadet etmiş ve Allahu teala yolunda savaşmış gazinin ecri ve sevabının bir misli vardır.”




“Ey Aişe! Her hangi bir kadına doğum sancısı gelir, her sancı vuruşunda ve her çocuğunu emzirişinde bir köle âzâd etmiş sevabı verilir.”




“Ey Aişe! Kadın kocasından mehrini hafifletirse, mutlaka ona kabul edilmiş bir hac ve kabul edilmiş bir umre sevabı vardır. O kadının eski yeni gizli aşikar, önceki sonraki, hata ile veya bilerek işlediği her türlü günahı bağışlanır. Böyle bir kadının ilk ve son, büyük ve küçük bütün günahları affedilir.”




“Ey Aişe! Bir kadının kocası olur da, kocası tarafından kendisine gelen eziyetlere sabrederse, bu kadın Allah yolunda kanlara bulanmış ve şehid olmuş gibidir. O kadın, Allahu teala Hazretlerinin Kur’anı keriminde övmüş olduğu şu kadınlardan olur:
“Bütün müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mü’min erkeler ve mü’min kadınlar, kanit erler ve kanite kadınlar, sadık erler ve sadıka kadınlar, sabreden erler ve sabreden kadınlar, huşu’ eden erler ve huşu’ eden kadınlari tasadduk eden erler ve tasadduk eden kadınlar, oruç tutan erler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allahı çok zikreden erler ve kadınlar, hep bunlara Allah, bir mağfiret ve büyük bir ecir hazırlamıştır. (Ahzab: 35)

Emeğinize sağlık.. Konuyla ilgili görüp şu hadisi eklemek istedim.. Selam ve dua ile inş..


Hadis : (da) küsûf bahsini uzun uzadıya zikrettiği rivâyet olunmuştur. (Müşârün-ileyh bu hadîste küsûf namazını ta`rîf ettikten) sonra şöyle demiştir: ...dediler ki: Yâ Resûlâ`llâh, (namaz içinde) durduğun yerden (görmediğimiz) bir şeye elinle uzandığını gördük sonra (yine namaz içinde irkilip geri geri geldiğini) gördük. Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem: "(Evet) ben cenneti gördüm ve bir (üzüm) salkımına elimle uzandım. Eğer o salkımı ben ele geçirebilseydim dünyâ bâkî kaldıkça ondan yerdiniz (de tükenmezdi). Âteş (-i cahîm) i de gördüm (lâkin) ömrümde bugün gördüğüm kadar çirkin, berbat hiçbir manzara görmemiştim. Cehennem`in ekser ahâlîsini de kadınlar olarak gördüm" buyurdu. "Yâ Resûla`llâ, ne sebeble (kadınlar buna müstahak oluyorlar?)" diye sordular. (Cevâben:) "Küfürleri sebebiyle" buyurdu. "Allâh`a îmân mı etmiyorlar?" (diye tekrar sordular). "Kocalarına karşı (küfrân-ı ni`met) ederler. İyiliğe karşı (küfrân-ı ni`met) ederler. (İçlerinden) birine dünyâ dünyâ oldukça iyilik etsen de sonra senden (marzîsine muhâlif ufacık) bir şey görse (hemen) senden hiçbir hayır görmedim ki der" buyurdu.
HadisNo : 551 ( Buhari )

teşklr.dem_beste okuyup katkıda bulunduğun için. :)

:)

bu degerli paylaşımlar için teşekkür derim Allah razı olsun


bu degerli paylaşımlar için teşekkür derim Allah razı olsun
sizden de Allah razı olsun elbistanlı kardeşim. :)

paylaşımın için teşekkürler kardeşim

rica ederim kardeşim...ben teşkr ederim. :)


Edebiyat

MollaCami.Com