Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Otobüs taksi cip biip :))

Döner, pilaki, cacık ve hatta baklavadan sonra İzzet Altınmeşe’nin benini bile sahiplenmeye kalkan Yunanlılara karşı çıtımız çıkmıyor ama bu konuda suskun kalamayacağım! Tarihte ‘mors alfabesi’ni bulan kişi Samuel Mors olarak geçiyor olsa da filhakika hakikat başka. Kornayla iletişim kurarak mevzuyu çoktaan ve daha evvelden kavramış yurdum şoförleridir bu alfabenin esas sahibi! İtiraz edilmeli, telif haklarımız geri alınmalıdır. Şaka değil, melodileri veriyorum lütfen not alınız; dıt dıt... ve;
Kısacık bir ‘dıt’: Tek dokunuşluk “pıhk” sesli korna, birini bir yere bıraktıktan sonra kendi yoluna giderken veya misafirlik dönüşü yolcu edilme esnasında kullanılır. Neşeli bir veda sinyalidir, “Hadi eyvallah” demektir... Araç dışındakilerin el sallaması üzerine gururla ikiye atılır. Trafikte ise ‘teşekkürler’ anlamındadır.
Tek vuruş korna: Dat; geç kardeş... dadat; sağol birader.
Dit didi diit dıt dıdı dııt: Melodik bir ifade çıkıyorsa kutlama kornasıdır. Şampiyonuz!.. bizim takım maç kazandı, çok mutluyum... oğlan biiizim kız biiiizim... demektedir. Konvoy uzunluğu, besteler farklılık gösterebilir.
Üç vuruşlu dıt dıt dıt korna: Apartman, dükkân vb. önünde park halindeki araçtan öttürülüyorsa “aşağıda bekliyorum, inin hadi”dir. İnip zile basmaya üşenmektir. Öttürücü, amacına ulaşıncaya kadar dat-lamaya, düt-lemeye devam eder.
Havalı korna: Darili darili... Durağa yaklaşan minibüs çalıyorsa diğerine “kapama oğlum durağı!” demektedir. Şehirler arası otobüsler arasında geleneksel selamlaşma biçimidir. Aynı tonda cevap gelir. Cam kenarı yolcularında “acaba biz de diğer otobüs yolcularıyla göz temasında bulunup selamlaşmalı mıyız ki?” gibisinden gerginliklere sebeptir.
Çeşitli süre ve vuruşlu korna: Dit!-dididit; yola baksana çıkarken!.. biiiiiiip bip biip; ayol bayanım bi yol verin... diiiiit; hadii yeşil yandı!.. tam dibinden yayaya “dat”; geç kardeşim geç, on adımlık mesafede bir “dıt”; boş taksiyim anlamı taşır.
Uzun süreli korna: Sövmektir! Kornanın çalınma süresiyle doğru orantılı olarak ağırlığı artan küfürlerdir. El kornada beş saniyeden fazla tutulmuşsa, korna çalınan kişiye ve yakın çevresine baya “oturaklı” laflar gitmiş demektir. Hele ki diğer aracın dibinde abanılarak çalınan korna; “Silkeler boğar tretuvara atarım” mealindedir. Çok ayıplıyoruz...

Ni­nem diyor ki:
Eşekten doğan katır ne hal bilir ne hatır...


halime gürbüz

türkiye gazetesi'nden alıntıdır.

:) baya güzel anlatılmış...

cok hos yaa, tesekkür ederim Lalee :D

rica ederim mpower14 ve mücahide kardeşlerim
beğenmenize sevindim ;)


Makale Köşemiz

MollaCami.Com