Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Makbul bir Hac nasıl yapılır

Peygamber Efendimizin beyanı ile makbul bir hac kişiyi günahlarından temizler. ( Buhari, hac , 4.2, 1141) Makbul bir hac yapabilmek için bu ibadetin iyi öğrenilmesi gerekir. Farzlarını, Vaciplerini, Sünnetlerini ve teorisini ve pratiğini bilmeden makbul bir hac yapmak mümkün değildir. Müslümanların makbul bir hac yapabilmesinde ona rehberlik eden kafile başkanı ve din görevlisinin etkisi ve katkısı büyüktür. Onun yanı sıra kendimizin de muhim mevzuları öğrenmemiz ve sonra haccı yapmamız lazımdır.

Şu unutulmamalıdır ki bilmeden yapılan bir şeyden onda alınacak olan faidenin tamamı hasıl olmaz. Vel hasıl bizim de haccı hac yapmak için değil bir müslüman olarak öğrenmemiz ve öğretmemiz lazımdır.

İnşeAllah sizlere zamanla en iyi şekilde hac ve umre ile ilgili mühim mevzular anlatılacaktır. Tek yapmanız gereken kendinizi Mekke ve Medinede hissedip ben de bir gün hacca veya umreye giderim veya gidenlere yardımcı olurum şuuru ile konuları en iyi şekilde takip etmek ve öğrenmektir.

Şu da unutulmamalıdır ki fıkıh tekrardan tekerrür edilerek hasıl olan bir ilimdir ve bu ilmi muhafaza etmek tekrarı ister. Onun için ne güzel de demişler Ettekrâru ahsen velev kâne 180 Tekrar çok güzel bir şeydir velev ki 180 kere olsun.


Hac ve Umre

MollaCami.Com