Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türk-İslam Birliği Yolunda...

“Milletimizin duyarlılığının artması Türk-İslam Birliği'nin alametidir. Çünkü daha önce de İsrail'deki ateist Siyonistler yıllar içerisinde, aylar içerisinde buna benzer çok fazla katliam yaptı. Fakat bu seferki tepki çok şiddetli oldu. Bu çok güzel, çok mükemmel maşaAllah. Her zaman bizim milletimizin tepkisi oluyordu ama bu sefer çok şiddetli oldu. Bu, hayırlı bir zamanda olduğumuzu, güzel bir zamanda olduğumuzu, milletimizin Hamiyet-i İslamiye'sinin çok arttığını ve lider ülke olduğumuzu gösteriyor... Bu seferki gelişme bütün İslam aleminin, Türklük aleminin birleşmesini sağlayacak inşaAllah. Bu olaylar zaten durmaz, devam eder, yine olacaktır, yine bu tip şeyler olur. Ama her seferinde tepki şiddetlenecektir, her seferinde Hamiyet-i İslamiye güçlenecektir ve sonra da feveran edecektir ve rivayette de belirtildiği gibi önce kırmızı bayraklar, yani Türk bayrakları birleşecek; sonra da kırmızı bayraklar yeşil bayraklara hakim olacak. Yani İslam aleminin bayraklarına hakim olacak inşaAllah. Gidişat o yöndedir inşaAllah. ..” Adnan Oktar (31 Ocak 2009, ÇAY TV Röportajı)

Sabah
Türkçe Öğrenin Demişti

George Friedman, Türkiye'nin 100 yıl sonra dünyanın en büyük 4 gücünden biri olacağını iddia ettiği 'Önümüzdeki 100 Yıl' adlı kitabında "Çin ve Rusya gibi ülkeler gerileyip yerini Türkiye, Japonya, Meksika ve Polonya gibi yeni dünya güçlerine bırakacak. Rusça veya Çinceyi bırakın, Türkçe, Japonca, Polonya ve Meksika dillerini öğrenmeye bakın" diyor.

Türkler Tarih Sahnesine İmparatorluk Olarak Dönecek

ABD'li ünlü stratejist, Stratfor'un Başkanı George Friedman, Türkiye'nin bölgesindeki gücünü artırmaya başladığını ve 2040 yılına kadar Osmanlı toprakları üzerinde yeniden hâkimiyet sağlayacağını söyledi.

Friedman, Türkiye'nin Osmanlı'nın eski topraklarına yeniden hükmedeceğini belirtti. "Türkiye, Osmanlı'nın sahip olduğu topraklara yeniden hükmedecek. Elbette, Osmanlı'dan çok farklı bir formda yapılanma olacak. Türkiye, bölge ülkelerine valiler atayacak veya 'Türkiye Birliği' adında bir örgütlenmeye gidecek. Nasıl bir örgütlenme kurulacağını süreç gösterecek. Bir dış güç olarak Türkiye, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında en kabul edilebilir ülke" şeklinde konuştu.

Krizle birlikte Avrupa Birliği'nin çöküş sürecine girdiğini ifade eden Friedman, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinden yakında vazgeçeceğini belirtti ve "Yakında Avrupa Birliği'ne ihtiyaç duymayacaksınız. Zaten krizle çöküş sürecine girdiler. Bu nedenle Türkiye, Avrupa Birliği'ne entegrasyondan vazgeçecek. Hatta Avrupalıların Türkiye'ye olan ilgisi çok daha fazla artacak" dedi.

Türkiye Doğal Lider

"Türkiye'nin eski Osmanlı coğrafyasında kuracağı egemenliğin izlerini şimdiden görebilirsiniz" diyen Friedman, "Süreç zaten başladı. Eğer İslam coğrafyasına bakarsanız, Türkiye'nin bu ülkelerdeki ağırlığının giderek arttığını görebilirsiniz. Bölgeyi domine etmeye başladı bile. Balkanlar'da ise Arnavutluk ve hatta Sırbistan'la ilişkileri gelişiyor. Kafkasya'da ise Gürcistan ve Azerbaycan ile güçlü bir ittifak kurdu. Gelecekte olmasını öngördüğüm şeylerin şu anda gelişmekte olduğunu görüyorum. Coğrafik yapınız en önemli avantajınız. Kısacası, bölgesel güç olmak için gerekli her şey Türkiye'de mevcut ve bölgede başka benzeriniz yok" diye ekliyor.

Zamanonline
Nahçıvanlı Öğrenciden Duygulandıran Mektup: Sene Yardaş Deyirem, Dilimiz, Dinimiz Bir

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Musa Coşkun İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Mesut Özdemir'in başlattığı çalışma çerçevesinde bir grup öğrenci, Azerbaycan, Bulgaristan, Kırgızistan, Tacikistan gibi ülkelerdeki ilköğretim okullarına mektup gönderdi. Öğrencilerden Emre Fırat'ın, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde 1. sayılı orta mektep 6. sınıfına yazdığı mektuba, Abbas Abbaslı'dan cevap geldi:

"Mextubunu aldım, çox sevindim. Sene gardaş deyirem, çünıci dilimiz, dinimiz, imanımız birdir. Önderimiz çox yaxşı deyib: Biz bir millet, ixi dovletix."


Serbest Kürsü

MollaCami.Com