Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bunlara çok dikkat

Medineye veya Mekkeye gelecek kardeşlerimiz bunları iyi bilirlerse diğer umreciler ve hacılardan daha çok yeri görmüş olur. Aksi taktir de ya göremezler veya engellenirler. Veya huzurlu bir ibadet veya ziyaret yapamazlar.

1- Medine-i Münevvereye geldiğiniz zaman Uhudda uhud mağrasına çıkmak isterseniz ki oradaki kokuyu almanız çok iyi olur zira o koku cennetten gelen kokudur.

Sabah namazını Mescid-i nebevide kıldıktan hemen sonra arabanıza binip 7 . 30 a kadar çıkmalısınız. Zira bu vakitten sonra gelirseniz çıkartılmassınız. 7.,30 a kadar mağaraayı ziyaret ediniz. Ve sonrasın da Uhud şehitlerini sonrasında ise uhuddan bir otda dahi oolsa yiyiniz.

2- Mekkeye giderken birinci teftişi geçtikten hemen 50 metre kadar sağda yol üzerinde annemiz Hz. Meymunenin Kabrini ziyaret ediniz. Çünkü bu Kabri çoğu kimseler bilmezler.

3- Mekkeye gelirseniz Nur dağında Nur mağrasına çıkmayıda ihmal etmeyiniz. Çıkmak isteyenler gece 12 de çıkarlarsa ki çıkış 1 saat sürecektir. Saat birden sonra kimseler kalmaz veya çok sakindir. Güzel bir ibadet eder ve dua edersiniz.

4- Umreden sonra tekrar bir umre yapmak isterseniz öğle saatinde yaparsanız mataf alanı çok sakin olur ki rahat edersiniz.

5- Safa ile Merveye say e giderseniz 1. Katta eğer zahmet yoksa 1. katta yapınız.

6- Mekkede namaz kılacağınız zaman ikinci katta kılmamaya dikkat ediniz.

7- Medine ravza da sizlere ayrılan vakitte o anlatmış olduğumuz sütunlarda dua etmek için fursat gözetiniz.

8- Efendimizi selamladıktan sonra dua ederken ellerinizi kaldırmayınız.

9- Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haramın tamamını geziniz. Her şeye dikkatlice bakınız.

10- Medineyken her gün öğle ikindi arası Mescid-i Kubaya gitmeye çalışınız. Bu yaklaşık 45 dakka sürer ki Bir umre sevabı alırsınız.

Şuan da aklıma gelenler bunlar olup geldikçe sizlerle tekrar paylaşacağım. Lakin gelirken bunları not ediniz. Çünkü sizi getiren şirketler sadece bir defa ziyaret yaptırırlar. Ve bazı yerlere de götürmezler.

Kubaya giderken Hanım kardeşlerimiz yanlarına eşlerini almaları tek başlarına gitmemeleri veya iki hanım da olsa gitmemelerini acizane tavsiye ederim.

Bunun haricin de ulaşım Türkiye gibi değildir. Ulaşım kolaydır. Otelinizin önünden çok serbest arabalar geçer ki tamamı sizleri az bir fiyata götürürler. Ama hac dönemi hariç.

Derseniz şöföre : ilee mescid-i kuba + hamsete aşara yani mescid-i kubaya gitmek istiyorum 15 riyal ( riyal suud parasının adıdır ) biri götürmesse diğeri kesin götürür. Fazla vermenize gerek yoktur. 15 riyal dahi çoktur.

Efendimizi selamladıktan sonra dua ederken ellerinizi kaldırmayınız

neden?

Efendimizi selamladıktan sonra dua ederken ellerinizi kaldırmayınız

neden?


Çünkü suudi Arabistan da olduğun için burdakiler bunun yanlış olduğunu kabul ederler ve size rahat ettirmezler de onun için kardeşim.


Hac ve Umre

MollaCami.Com