Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Obama ya başörtülü ögretmen!!

ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanlarından biri olarak Mısır kökenli Amerikalı bir Müslüman olan ve türban takan Dalia Mogahed atandı.

Gallup Müslüman Araştırmaları Merkezi'nde çalışan Mogahed, Obama'ya Müslümanların karşılaştıkları önyargı ve yaşadıkları sorunlara ilişkin danışmanlık yapacak.

Yaklaşık 30 yıl önce ailesiyle birlikte ABD'ye göç etmiş olan Mogahed'in atanması Obama'nın, Bush döneminde İslam ve Arap dünyasında oluşan olumsuz imajını giderme girişiminin bir parçası olarak yorumlanıyor.
Atama Arap ülkelerinde genellikle memnuniyletle karşılansa da, Araplar yine de temkinli.

Bağımsız Arap gazetesi El Masri El Yum'un internet sitesindeki köşe yazısında, "Dalia Mogahed başarılı Müslüman kadının en iyi örneği. Müslümanların her alanda başarılı olabileceklerini kanıtı" denildi.

Recently, she co-wrote the book "Who Speaks for Islam?" with John Esposito, an American political science professor who has been criticized by some as an Islamic apologist. Mogahed and Esposito published an opinion piece this month in The Times on American ignorance of Islam and the Muslim world.

Mogahed, "İslam Adına Kim Konuşuyor?" kitabının bazı kesimler tarafından İslam savunucusu olmakla eleştirilen Amerikalı siyaset bilimi profesörü John Esposito ile birlikte yazarı.

El Arabiya televizyonun internet sitesinde de Mogahed'in yeni işi ile ilgili şu açıklamalarına yer veriliyor: "İşim Müslümanları araştırmak, onların bakış açılarını ve düşünce şekillerini anlamak üzerine odaklı. Daha sonra onların mevcut sorunlarını ve ihtiyaçlarını Başkan'a anlatabilirim. Artık Müslümanların çözüm sunabileceğini söylemek istiyoruz.(alıntı)


Güncel Haberler

MollaCami.Com