Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Frederic Kanoute’den Filistine Destek

İspanya Kral Kupası’nda dün akşam oynanan Sevilla-Deportivo maçında gol atan Sevillalı Kanoute, formasının içinde bulunan ”Filistin” yazılı siyah bir tişörtü göstererek, Filistin halkına destek verdi.
[IMG]http://www.yukle.name/images/602581.jpg[/img]
Ünlü futbolcu golünü attıktan sonra İsrail saldırısını kınamak için “Filistin” yazılı tişörtünü gösterdi.
[IMG]http://www.yukle.name/images/5088322.jpg[/img]

İspanya’nın Sevilla takımında top koşturan ünlü futbolcu Frederic Kanoute, kupa maçında Deportivo de La Coruna’ya golünü attıktan sonra, formasının altında “Filistin” yazısı bulunan tişörtünü seyircilere göstererek İsrail’i protesto etti.
[IMG]http://www.yukle.name/images/8388093.jpg[/img]

Kanoute’nin bu protesto gösterisine takım arkadaşı ünlü futbolcu Luis Fabiano da eşlik etti.

Kanoute işte yoruma ne hacet!

şayet müslüman değilse Rabbim şehadetle şereflendirsin ,amin

Cepni kardeşim bu futbolcu müslümanmış elhamdülillah..

bu haber vesilesiyle kendisiyle yapılmış bir röportajı paylaşalım..





Anelka’yı islamla tanıştırdı, kumar reklamı olan formayı giymedi, bir camiyi servet ödeyerek yıkılmaktan kurtardı, kurduğu vakıf ile tüm varlığını yoksul Müslümanlara adadı.

Frederic Omar Kanoute Mali asıllı Fransız futbolcu.

1977 yılında Fransa’nın Lyon kentinde dünyaya gelen Kanoute 20’li yaşların başındayken Müslüman oldu sonra da hayatı tamamen değişti. Önce İngiltere’ye transfer olan ardından İspanya’ya giden ünlü futbolcu bir yıldız haline gelirken, örnek yaşantısı ile dikkat çekti.

ANELKA’YI İSLAMLA TANIŞTIRDI

Kanoute, İngiltere’de West Ham United forması giydiği dönemde Fransız futbolcu Nicolas Anelka’nın islama yakınlaşmasına vesile oldu. Anelka’ya islamı anlatan ve onu Londra’da ünlü müzisyen Yusuf İslam’ın kurduğu İslam Okuluna götüren Kanoute için Anelka röportajlarında “beni islamla tanıştıran arkadaşım” ifadesini kullandı.

KUMAR REKLAMI OLAN FORMAYI GİYMEDİ

Kanoute 2006 yılında İngiltere’den İspanya’nın Sevilla takımına transfer oldu. Sevilla’da gösterdiği performansla İspanyol taraftarların gönlüne taht kurdu. Attığı gollerle Sevilla iki yıl üst üste UEFA Kupasını müzesine götürdü. Bu dönemde Kanoute İslam inancına aykırı olduğu için Sevilla’nın bir kumar şirketinin reklamının yazılı olduğu formasını giymeme kararı aldı. Krizin büyümesi üzerine kumar şirketi, Kanoute’nin daha sonra kuracağı vakıfa yoksul Müslümanlara ulaştırılmak üzere yüklü miktarda bağış yaptı.

VAKIF KURDU

2006 yılında Kanoute dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Mali’de yoksul Müslümanlar için bir vakıf kurdu. Vakıf Mali’de yüzlerce Müslüman fakir çocuğun açlığın pençesinden kurtularak korunduğu ve barındığı çocuk köyünü kurdu. Ünlü futbolcu hala vaktinin büyük bölümünü bu proje için harçıyor.

CAMİYİ YIKILMAKTAN KURTARDI

Frederic Omar Kanoute son olarak İspanya’nın Sevilla kentindeki bir caminin yıkılmasına engel oldu. Caminin bulunduğu binanın kira kontratının bitmesi üzerine mal sahibi ibadethaneyi yıkma kararı aldı. Bölgede yaşayan Müslümanlar caminin satın alınması için gereken 700 bin doları toplayamayınca devreye Kanoute girdi. Ünlü yıldız kendi cebinden tam 700 bin dolar ödeyerek caminin bulunduğu binayı tapusu ile satın aldı ve bölgedeki Müslümanların hizmetine devretti. Sevillalı Müslümanlar Kanoute için “onun sayesinde Cuma namazlarımızı rahatlıkla kılabiliyoruz” açıklamasını yaptı.

KANOUTE’NİN İSLAMI YAŞANTISI

-İslam’ı ne zaman öğrendin?

“20’li yaşlarda. Ben Fransa’nın Lyon kentinde doğup büyüdüm, çocukluğumda Müslümanlık ile ilgili hiçbir bilgim yoktu ancak 20 yaşımdan sonra islamı öğrenmeye başladım. İslam’ın hayatı ne kadar kolaylaştırdığını, günlük yaşamımda bana getirdiği artıları keşfettim ve Müslüman olmaya karar verdim.”

-Avrupa’da yaşayan ve sonradan Müslüman olan bir futbolcu olarak Ramazan ayları nasıl geçiyor?

“Ramazan’da oruç tutmak islamın farzlarından biri, ben de bu farzı yerine getiriyorum. Yani bir müslümanın yapması gereken şeyi yapıyorum, Ramazan ayı insana sabırlı olmasını, yardım etmesini, yoksulları düşünmesini öğretiyor. Aslında islamın her kuralı insana sürekli bir şeyler öğretiyor ve kazandırıyor.”

-11 Eylül sonrası özellikle Amerika ve Avrupa’da islamofobia adı altında İslam ve Müslümanlık karşıtı bir görüş hakim olmaya başladı. Bu seni nasıl etkiledi?

“Olumsuz etkiledi ve beni çok üzdü çünkü İslam şiddeti onaylamayan bir din, oysa biz Müslümanlar Avrupa’da şiddet yanlısı olarak gösterildik, bunun doğru olmadığını da kimseye anlatamadık bu nedenle Avrupalıların yeni korkusu İslam oldu. Onların İslam ve Müslümanlıktan korkmaları da beni çok üzdü.”

-Çevrendeki insanlara ya da arkadaşlarına günlük yaşamından örnek ve tavsiyelerde bulunuyor musun?

“Özellikle gençlere evet. Onlara islamı anlatıyorum, Kuranı Kerim’i anlatıyorum. İslamın insanlar için en kutsal ve son din olduğundan bahsediyorum. Kuranı kerimden ayetlerle bunları destekliyorum.”
-Müslüman olduktan sonra kendine kimin yaşamını örnek alıyorsun?
“Hazreti Muhammed (Sav)’ın yaşamını örnek alıyorum. O İslam peygamberi ve sadece benim için değil tüm insanlık için bir örnek teşkil ediyor onun yaşamı. Onun haricinde sporcu kimliğimle ile eski boksör Muhammed Ali’yi örnek alıyorum.

tumsporözel-Taha Dağlı

whitenight kardeşim şimdi ben yayınlayacaktım röportajı konu açtım diye hatırlıyordum ama açmamışım..Teşekkürler :)
Cepni kardeşim Kanoute işte derken ne demek istediğimi röportajı okuyunca anlayacaksınız ;) Keşke her futbolcu onun yaptığını yapabilse..
Bizim futbolcularımız doğma büyüme müslüman olduğu halde Kanoute gibi olanlar çok nadir.

sahanın ortasında açmış elleri dua ediyor,

öperim ben o elleri :'(

bizimkilerden biri yapsa ne olur?

futbola şeriat rüzgarı flaş...flaş...flaş...

her alanda dinimizden soyutlayıp hiçi hiçine yaşamaya nasıl alıştırdılar bu asil milleti :'(

whitenight kardeşime katkısı için okuyan kardeşlerimize ve yorumlarını bizden esirgemeyen kardeşlerime de teşekkürler...

Dün videosuna bakmistim :) haber icin tesekkürler..


sahanın ortasında açmış elleri dua ediyor,

öperim ben o elleri :'(

bizimkilerden biri yapsa ne olur?

futbola şeriat rüzgarı flaş...flaş...flaş...

her alanda dinimizden soyutlayıp hiçi hiçine yaşamaya nasıl alıştırdılar bu asil milleti :'(

ilginize teşekkür ederim...

Çok takdir ettim.. :'( Allah c.c ebeden razı olsun Kendisinden;Cennetinde Cemaliyle şereflendirsin inşaallah..
Haber için teşekkürler arkadaşlar..

ben teşekkür edrim bakan gözlerinize sağlık...
pek futbolla ilgili değilim ama bazen arkadaşlarda olunca bakıyom önemli maçlarda filan bu hristiyan futbolcular her maça girerken haç çıkartıyolar ya imreniyom bizim futbolculrada böyle şeyler yok.... gerçi içlerinde olanlar var da yapamıyolar adamlar hemen satılmış medyanın diline düşüyolar çünkü...

bu ara akşam haberde izledim 3000 avro para cezası vermişler... maçta da sarı kart görmüştü..


bu ara akşam haberde izledim 3000 avro para cezası vermişler... maçta da sarı kart görmüştü..



Şimdi onu diyecektim ben de Kanoute yapmak istediğini yaptı.
Kafir kafiri tutuyor işte sindiremediler bastılar cezayı >:(


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com