Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Virus

Bir arkadas bir turk web sitesinden Avg antivirus yuklemis veya yukledigini zannetmis. Bilgisayari cokmus. Ne yapilabilinir? Mousela bilisayari acip kapatmasi bile mumkun olmuyormus.

Çöken sisteme yeniden işletim sistemi kurulması gerekir. :)

Biraz daha detayli bilgi verirmisiniz? Hic kullanilamiyacak durumda olan bu bilgisayar icin cd alip format atmak duzelirmi? Basit bir islemmi? Fazla bilgimiz olmadigi halde kendimiz yapabilirmiyiz? Yoksa uzmaninami goturmek gerekir?

Basit bir işlem değil tabiki... Düğmeye bastığınızda bilgisayar açılıyor mu? Yani siyah ekran çıkıyor mu? Ya da hiç mi çalışmıyor?

Ekran aciliyor. Bilgisayarin cokmesi sizce neden? Turkce anti virus sitesi varmi? Antivirus yukleyecegim diye virusmu yuklemis acaba?

Hayır, o kadar basit bir işlemden sistem çökmez. Sistem dosyaları içerisinden yanlışlıkla birkaç dosya silinmiş olabilir. Türkçe antivirüs olarak Avast'ı biliyorum.

Bilgisayar cokmeden bir kac gun once virus var diye bir bilene goturtup bilgisayari temizletmisler virusden.

Yine o bilene değil de bir başka bilene götürüp yeniden sistem yükletebilirsiniz. Elinizde işletim sistemi CD'si varsa ve kurmayı biliyorsanız kendiniz de kurabilirsiniz. Fakat bir bilgisayarcıya götürmeniz en etkili çözüm. Gerçi her bilgisayarcıya da güven olmuyor...

mousela açılmıyor derken o ekrana kadar geliyor mu kardeşim..
sistem geri yükleme yaparak düzeltebilirsiniz belki ama en iyisi format atmak..

Tam olarak bilmiyorum ama mouse ekranda hareket edemiyormus. Format atmaya razilarda nasil atilir onu bilmiyoruz.

format atma smilasyonu varda bilen birinin yapması daha iyi olur..

Bilgisayari actiklarinda ekran koruyuca kadar aciliyormus ekran.
Cevremizde ancak ucret karsiligi yapabilecekler var. Gecen sefer yaptiklari ise hic bi ise yaramadi.

açılışta f8 tuşuna basarak çaalışan en son iyi ayarlandırmayı seçip çalıştırmayı deneyin.

birde güvenli kipte açıp sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz..

Geri yuklemek icin cdye ihtiyac yokmu?
Format atmak windowsu yeniden yuklemekmi? Yoksa pcyi temizlemekmi format atmak?

Format atmak diski tamamen temizlemek, yani windows ve içindekiler tamamen silinir. Onunla birlikte yeni işletim sistemi yüklersiniz. Yenisini yüklerken aynı zamanda sabit diskinizi de formatlamış olursunuz; tabi uygun seçeneği seçerseniz...

Sistem onarma yapabilirsiniz. Bu yöntem de çoğu zaman işe yarar. Windowsun açılmadığı durumlarda tabi... Gerçi böyle bir durum olduğunda sistem onarma yapmanız gerektiği hakkında uyarı verir.

Sistem onarma için bir işletim sistemi CD'si elinizde olmalı muhakkak. Windows kuracaksınız zaten, XP ya da Vista... Hangisi ise...

Bilgisayarı Cd'den başlatırsınız, "boot" seçeneği ile. (F12 ya da esc, del tuşu vs hangisi ise..)

Dosyaları yükler, yüklenmeye hazır hale geldiğinde size üç seçenek sunar. Bunlardan birinde Enter tuşu ile direkt formata yönlendirir, ikincisinde "R" tuşu ile "Repair = Onarma" yapmanızı sağlar.

Üçüncüsü çıkış seçeneği zaten...

R tuşu ile işleme devam edebilirsiniz.

Karşınıza siyah bir ekran çıkar, onarmak istediğiniz bölüm sorulur; 1. C/Windows yazar muhtemelen, sistem nerede yüklü ise...

Siz de "1" tuşuna basarak Enter ile devam edersiniz.

yönetici parolası isteyecektir. Burada yönetici ile kastedilen "Administer"dir. Bizim girişte kullandığımız şifre değil de Administer parolası. Genelde parola olmaz, varsa yazarsınız... Yoksa Enterle devam edersiniz, tabi ilerlemez muhtemelen...

Parola istedikten sonra parola yazmadan enter tuşuna basmıştık.. şimdi oraya chkdsk /r yazıyoruz ve yine Enter diyoruz.. Burada dikkat edilmesi gereken diğer bir mevzu da chkdsk ile / arasında bir boşluk bulunması gerektiğidir..

Sistem onarılmaya başlar.

Biraz uzun sürebilir, %100 olmasını beklersiniz.

bitince kendisi çıkış yapmaz, exit yazıp Enter tuşuna basmanız yeterlidir çıkış için..

Kolay gelsin... ;)

Tesekkurler... Cdsini arastiriyoruz cevreden.Tedarik edebiliriz insallah.


Bilgisayar Problemleri

MollaCami.Com