Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnsanlık tarihinin en gizemli mezarları....



Yapılan araştırmalar, Newgrange'in sadece bir mezar olmadığını göstermekte, bu anıtı inşa eden kişilerin kapsamlı bir astronomi bilgisine sahip olduklarını da ortaya koymaktadır. Yapının astronomik özellikleri de hayret vericidir.



Kış güneşinin dönüm gününde, yani yılın en kısa gününün gün doğumundan kısa bir süre sonra, güneş ışığı doğrudan Newgrange'in mezar odasına düşmektedir. Bundan sonra çeşitli koridor kapılarına ve dev taşlara yansıyarak ilerlemekte ve en son olarak arka duvara kadar ulaşmaktadır.



Tana Toraja / ENDENOZYA




Törenleri anlatması açısından mezarın kenarlarındaki taşlar oyulur, cenaze törenini balkonlarından izleyen insanların görüntülerinin heykeli ölünün mezarının yanına yerleştirilirdi.




Mısır Piramitleri-GİZE/MISIR



Eski Mısırlılar yazılı tarihleri boyunca Güneş'e bir tanrı olarak taptılar. Bu yüzden güneş ışınlarını bedenlerinde hissetmeleri için tapınakların üstünü boş bırakarak gökyüzüne açık tuttu.




Terracota Army / Çİn






Katolik kilisesi'ne bağlı olan bu küçük şapelin son derece ilginç bir özelliği, dünya çapında pek çok kişinin kendisinden haberdar olmasını sağlıyor. Şapel döşeme ve dekorasyonunda kullanılan 40 bin kadar insan iskeleti ile tanınıyor.



Sedlec Ossuary/ÇEK CUMHURİYETİ



Çin’in batısındaki Xi’an kentinde bulunan Qin Shihuang Mezarlığı, dünyanın en büyük çaplı, ilgi çekici ve zengin içeriğe sahip imparator mezarlıklarından biridir. Mezarlıkta Qin Shihuang’e eşlik eden heykel ordusu çukuru, Mısır piramitleriyle kıyaslanarak, “Dünyanın 8. Harikası” olarak adlandırılıyor.

müslümanlığa gurban oluyum ya...

bencede gurban olalım neyzen lal :o :o

vallahi öyle sevgili kara sevdam...
çok berbat hakikaten..

adama öldükten sonra da rahat vermez bunlar ya ;D ;D

bir de anadoluda ilk çağ uygarlıklarına ait tümülüs denilen mezarlar vardır ilk resimdekine benzer şekillerde...

vallahi vermezler...
ama bizde olsa sakin sessiz....
yasinler .....yumuşak yumuşak.... ;) ;) ;)


İlginç Resimler

MollaCami.Com