Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kimse Bush’a köpek diye bağıramaz!

Kimse Bush’a köpek diye bağıramaz!
Hadi­se­yi, ön­ce te­le­viz­yon prog­ram­la­rın­da gör­düm. Son­ra ga­ze­te­ler­de oku­dum. Mun­ta­sar el Bağ­da­dî isim­li bir tv mu­ha­bi­ri, Bağ­dat’ta bir ba­sın top­lan­tı­sın­da ko­nu­şan ABD baş­ka­nı G.W. Bush’a ön­ce “kö­pek” di­ye ba­ğır­dı. Son­ra ayak­ka­bı­la­rı­nı ar­ka ar­ka­ya Bush’un su­ra­tı­na doğ­ru fır­lat­tı. Mun­ta­sar el Bağ­da­dî, ayak­ka­bı­la­rı­nı baş­ka­na doğ­ru fır­la­tır­ken:

-Kö­pek! Kö­pek! Kö­pek! di­ye ba­ğı­rı­yor­du. Ver­di­ğin söz­de ni­ye dur­ma­dın! Irak’a de­mok­ra­si ge­ti­re­ce­ği­ni, son­ra çe­ki­lip gi­de­ce­ği­ni söy­lü­yor­dun kö­pek! di­ye ba­ğı­rı­yor­du.

Tv mu­ha­bi­ri­nin baş­kan Bush’a “kö­pek” di­ye­rek ba­ğır­ma­sı­na doğ­ru­su çok üzül­düm. Ay­nı za­man­da öf­ke­len­dim de. Ak­şam sof­ra­sın­da ta­dım-tu­zum kaç­tı. Ka­rım, be­ni bo­şu­na te­sel­li et­me­ye ça­lış­tı. Uzun sü­re ho­mur­da­nıp dur­mak­tan ken­di­mi ala­ma­dım. Ha­di­se ger­çek­ten çok mü­him­di. Ni­te­kim çe­şit­li tv ka­nal­la­rı­mız, ko­nu­yu ele ala­rak sı­ca­ğı sı­ca­ğı­na prog­ram­lar dü­zen­le­di­ler. Stüd­yo­la­rı­na mi­sa­fir­ler da­vet et­ti­ler. Ba­zı ya­zar­la­rı­mız­la te­le­fon bağ­lan­tı­la­rı kur­du­lar. O prog­ram­la­rı sey­re­der­ken da­ha çok üzül­düm. Za­man za­man ayak­la­rım­la dö­şe­me­yi döv­dü­ğüm ol­du. Vel­ha­sıl dün ge­ce­yi hu­zur­suz ge­çir­dim.

Bi­zim ga­ze­te­ci­le­ri­miz, ya­zar-çi­zer ta­kı­mı­mız di­yor­lar­dı ki:

“Bu olay etik de­ğil! Ga­ze­te­ci­nin va­zi­fe­si ka­le­mi­ni kul­lan­mak­tır, ayak­ka­bı­sı­nı çı­ka­rıp at­mak de­ğil­dir.” Bu (etik) ke­li­me­sin­den de nef­ret edi­yo­rum. Ha­ni adam­lar, bu soy­ta­rı ke­li­me ye­ri­ne (Doğ­ru de­ğil!) ve­ya (Ah­la­ka uy­gun de­ğil) de­se­ler ol­maz. İl­le (etik) yos­ma­sı­nı etek­le­ye­cek­ler­dir.

Gör­dü­ğü­nüz gi­bi, öf­kem de­vam et­ti­ği için, Bush’a kö­pek di­ye ba­ğı­ran ga­ze­te­ci­ye ne­den kız­dı­ğı­mı açık­la­mak­ta zor­la­nı­yo­rum. Şim­di bü­tün gü­cüm­le hay­kı­ra­rak di­yo­rum ki: Teş­bih­te ha­ta ol­maz! Ya­ni ya­pa­ca­ğı­mız ben­zet­me­ler de ger­çe­ğe uy­gun ol­ma­lı. Me­se­la: “As­lan gi­bi fa­re ve­ya çok mer­ha­met­li bo­ğa yı­la­nı” di­ye­mez­si­niz. Bu ben­zet­me­ler doğ­ru de­ğil­dir. ABD baş­ka­nı Bush’a da kö­pek di­ye ba­ğır­mak mil­yon ke­re yan­lış­tır. Çün­kü bu adam yü­zün­den Irak âde­ta kan gö­lü­ne dön­dü. Irak’ta en az, bir mil­yon in­san öl­dü­rül­dü. En az bir mil­yon in­san ye­ri­ni yur­du­nu terk ede­rek Irak’tan baş­ka ül­ke­le­re kaç­tı. Al­tı-ye­di bin ci­va­rın­da Ame­ri­kan as­ke­ri öl­dü ve ya­ra­lan­dı. Ana­la­rın, ba­ba­la­rın, eş­le­rin, ço­cuk­la­rın acı­la­rı, göz­yaş­la­rı uzun yıl­lar din­me­ye­cek. Bu adam Irak dev­let ha­ya­tı­nı da, Or­ta Do­ğu coğ­raf­ya­sı­nı da al­tüst et­ti. Ya­rın Ame­ri­kan or­du­su, Irak top­rak­la­rın­dan def olup gi­din­ce Arap­lar­la Kürt­ler ara­sın­da na­sıl kan­lı bo­ğuş­ma­la­rın baş­la­ya­ca­ğı­nı ya­şa­yan­lar gö­re­cek­ler­dir. Bu adam 21. yüz­yı­lın ye­ni Hit­ler’i ve­ya Sta­lin’idir. Hal böy­le iken, Mun­ta­sar el Bağ­da­dî ism­li bir in­saf­sız de­li­kan­lı Bush’a “Kö­pek” di­ye ba­ğır­mak­ta­dır.

Ben ku­duz kö­pek­ler bi­li­rim: Za­rar­la­rı bir­kaç ki­şi­ye do­ku­nur. Ben, ca­na­var ruh­lu kö­pek­ler bi­li­rim: Bir­kaç ki­şi­yi par­ça­la­ya­bi­lir­ler.

Bu Bush de­ni­len adam, bir mil­yon ku­duz kö­pe­ğin, bir mil­yon do­ber­man isim­li cins kö­pe­ğin yap­tık­la­rın­dan da­ha faz­la­sı­nı yap­tı...

Y. Bülent Bakiler - Türkiye !

Bence bu yılın kahramanı Muntasar el-Bağdadi'dir.Allah O'ndan razı olsun...

Belki şimdilerde binbir türlü işkenceye tabi tutuluyor ama bu onurlu davranış için bir mümin olarak gıyabında yürekten teşekkürlerimi sunuyorum..

Paylaşım için teşekkürler İhvan kardeşim..


Bence bu yılın kahramanı Muntasar el-Bağdadi'dir.Allah O'ndan razı olsun...

Belki şimdilerde binbir türlü işkenceye tabi tutuluyor ama bu onurlu davranış için bir mümin olarak gıyabında yürekten teşekkürlerimi sunuyorum..

Paylaşım için teşekkürler İhvan kardeşim..


Kesinlikle katılıyorum bir insanın canı o kadar yakılmaz ki bu ne biri ne bini canlar yanıyo CANLAR....

bush sadece zahirde görünüşte görünen kısmı,birde gizli görünmeyenler var.
ne diyim bilmemki..
paylaşım için tşkkrlr...

Bence bu yılın kahramanı Muntasar el-Bağdadi'dir.Allah O'ndan razı olsun...amin...

bush a köpek derken bence asıl köpeklere hakaret ediliyor zavallı hayvanlar busha köpek denildiğini bi duysalar valla hepsi kudurur

haklısın ...aksevda... :)


Makale Köşemiz

MollaCami.Com