Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


URAK’ın

Uluslararası Rekabet Kurumu’nun kişi başına mevduat, otomobil, şehirleşme oranı, hekim ve doktora programından mezun olan kişi sayısı gibi kriterleri baz alarak yaptığı araştırmada Elazığ ilk 10’da yer aldı.

URAK’ın İller arası Rekabetçilik Endeksi araştırması kapsamında gerçekleştirilen sıralamada Ankara yaşam kalitesinde 67 puanla birinci oldu. 100 puan üzerinden yapılan listenin sürprizlerini ise Elazığ ve Eskişehir gerçekleştirdi.

Yaşam kalitesi endeksine göre 52 puanla Eskişehir Türkiye’nin en yüksek yaşam standartlarının bulunduğu üçüncü şehir olurken, 44 puanı bulunan İzmir’e 8 puan fark yaptı.

Elazığ ise 30,7 puanla yedinci sırada yer alarak Konya, Kayseri Adana ve Kocaeli gibi sanayi kentlerini geride bıraktı. Elazığ aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde ilk 10’na giren tek ilk oldu.

Araştırmayı ilk kez yayınlayan ve bundan sonra her yıl tekrarlamayı planlayan URAK yönetimi araştırmanın Türkiye İstatistik Kurumu’nun her yıl yayınladığı veriler baz alınarak yapıldığını, TÜİK iller bazında gayri safi yurt içi hasıla verilerini yayınlamadığı için endekse alınamadığını vurguladı.

Elazığ, CNBC-e Business dergisi yapmış olduğu bir araştırmada yaşanabilir kentler arasında da 10. sırada yer almıştı. Yine bu araştırmada da Elazığ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk 10’a girmeyi başaran tek il olmuştu
.

elazığ hak ediyo.güzel çalışmaları var belediyenin..

evet belediyesi iyi çalışıyo sanırım,yol kenarları,kavşaklar falan çok güzel.inşllh elazıgdan çektigim resimleri eger telfn kablosunu bulursam yakında eklerim inş....
tşkkrlr paylaşım için.

Emeğine sağlık gerçekten güzel çalışmalar olduğu görülüyor.Ayrıca manzaralarda süper.

inş. kanalizasyon çalışmaları bitmiştir..


...elazığı görmedim demeyin


..bordu beyaz


Güncel Haberler

MollaCami.Com