Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Milletvekili gözaltına alındı.

Milletvekili bizim ulkemizde gözaltına alinabiliyormu ?

İngiliz milletvekili gözaltına alındı

İngiltere'de ana muhalefetteki Muhafazakâr Parti'nin göçmenlikten sorumlu milletvekili Damian Green, İçişleri Bakanlığı'ndan dışarıya bilgi sızdırdığı iddialarıyla gözaltına alındı.

Milletvekili kefaletle serbest kaldı

Terörle Mücadele ekiplerince dokuz saat süreyle sorgulanan Green, daha sonra Şubat ayına kadar kefaletle serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü, Green'in "kamusal alanda yetkiyi kötüye kullanmaya çalıştığı" şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Polis, Green'in parlamentodaki ofisi ve evindeki çalışma odasında arama yapıldığını da açıkladı.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Muhafazakar milletvekili, muhalefette yer alan siyasetçilerin hükümetin çalışmalarını takip etmekle yükümlü olduklarını söyledi ve bunu yapmaya devam edeceğini de ekledi.

Olaydan sonra Avam Kamarası'nda Damian Green, "Görevimi yaptığım için dokuz saati aşkın süre gözaltında tutulduğumdan dolayı şaşkınım." diye konuştu.

Green, "Yanlış bir şey yaptığımı kabul etmiyorum. Hükümetin gizli tutmak istediği bilgileri daha önce bir çok kez kamuya açıkladım; kamunun bunları bilmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

BBC'nin ulaştığı bilgilere göre, 26 yaşındaki bir İçişleri Bakanlığı çalışanı 10 gün önce bazı bilgileri sızdırdığı iddiasıyla geçici olarak açığa alındı.

Söz konusu kişi gözaltına alındı, ancak hakkında suçlamada bulunulmadı.

Green'in gözaltına alınmasının da bu olayla ilgili olduğu sanılıyor.

Sızdırılan konulardan bazıları şöyle:


İçişleri Bakanı'nın resesyonun suç artışına neden olacağı yolundaki bir mektubu
2008 yılı Şubat ayında Avam Kamarası'nda bir kaçak göçmenin temizlikçi olarak çalıştırılması
İçişleri Bakanlığı'nın, özel güvenlik sektörünü düzenleyen bir kuruluşun 2007 yılında 5 bin kaçak göçmene lisans verildiğini bilmesi, ancak bunu kamuya ilan etmemesi

Duruma öfkeyle karşılık veren Muhafazakâr Parti lideri David Cameron, Green'in neden dokuz saat boyunca sorgulandığının ve evinin neden dokuz terörle mücadele görevlisince basıldığının açıklamasını talep etti.

Cameron, milletvekilinin suçunun hükümetin elindeki gizli bilgileri kamuya açıklamak olduğunu söyledi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com