Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BİLGİSAYAR

KARDEŞ BEN İKİ YILLIK BİLGİSAYAR OKUYUP ONDAN SONRADA DİKEY GEÇİŞ SINAVIYLA 4 YILLIK BİR ÜNÜĞVERSİTEYE GİTMEK İSTİYORUMDA BANA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİRMİSİN O,LK 2 YILDA OKUDUĞUM DERSLERİN ZORLUĞU YADA KOLAYLIĞI AÇISINDAN SÖYLÜYORUM ZORMUDUR YOKSA 3 CÜ 4 CÜ SINIFTAMI ZORLAŞIYOR
ÇÜNKÜ DİKEY GEÇİŞ SINAVI İÇİN İLK 2 SENEKİ DERSLERİNİ YÜKSEK TUTMALISINKİ SINAV HAKKINI YAKALIYASIN BANA BİLGİ VERİRSEN SEVİNİRİM

Dikey geçiş yapmakta önemli bir unsur öncelikle bitirdiğiniz meslek yüksek okulundaki bölümünüzle tercih edeceğiniz fakültedeki bölümünüzün uyumluluk göstermesidir.(tercihler kısıtlı)

İkinci olarak geçişten sonra genellikle çoğu üniversitede "intibak" okutuluyor 1 yıl.
İntibakta 1 ve 2. sınıflardan dersler verilmekte.
Zorluk derecesi ders anlatış şekline ve sınav sistemine göre değişmekte.
Sonuçta fakültede Öğretim elemanlarının konumları daha yüksek ve tecrübeli oluyorlar.
1.sınıf genellikle daha zor gibi geliyor , sınıf atladıkça yoğunluk artmakta ama yine de kendince zor ve kolay dersler söz konusu.

2 yıllıkta okul ortalamanız düşükse bile bunu DGS sınavından daha yüksek bir net yaparak eşitleyebilirsiniz.

Acizane haddim olmayarak yazdım sürçü lisan ettiysek affola

intibak döneminde 1 ders dahi bırakmamalısın bıraktığın takdirde okuldan atılıyorsun 1 sene de bütün dersleri vermen lazım bazı üniversitelerde 1 seneden fazla olabiliyor..

ilk sene alacağın dersler genelde eğitim dersleri muaf olacağın derslerin kredisinden tut ismine kadar eşleşmesi lazım isim farklı içerik aynı olmasına rağmen dersten muaf olamayabiliyorsun. tamamen ordaki kurula bağlı birşey istediklerini muaf edip istediklerini etmeye biliyorlar..

intibak döneminde alacağın dersler fizik kimya matematik, eğitim dersleri ve 1 ve 2 sınıftan muaf olamadığın dersler kardeşim..

bu derslerden seni zorlayacak olan matematik olur tabi matematik dersi 4 dönem ise seçtiğin bölüme göre değişir bu.
matematik 4 dönem olduğu takdirde .. matematik 1 ve 3 birinci dönemde 3 ve 4 ikinci dönemde alacaksın..
bunların birini bilmeden diğerini görmek baya bi zor oluyor..
mesela matematik 1 de türev integral var matematik 3 de ise diferansiyel denklemler var bu denklemler türev ve integral alma ile çözülüyor..

dgs sınavına mezun olabilen herkes girebilir diye biliyorum yeni sistemde değişiklik varsa bilmiyorum birde 3 kez girebilme hakkın vardı.


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com