Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çocuğumun gelecekteki kariyeri ne olabilir?

Bir çocuğun kariyerinde izleyeceği yolu, kişilik özelliklerine bakarak şimdiden tahmin edebilirsiniz.

9 Ocak 2008’de yapılan İngiliz Psikoloji Derneği’nin toplantısında yer alan çalışmanın 1950’li yıllara ait verilere dayandığı açıklandı. 1950’li yıllarda yaşları 6 ile 12 arasında olan katılımcıların, 40’lı yaşların sonunda çalıştıkları meslek türleri değerlendirildi.

Yapılan çalışmada, cinsiyetin ve çocukluktaki karakterin, kişinin ileriki dönemlerde seçtiği mesleği etkilediği belirlendi.

Öğretmenlerinin daha az yaratıcı olarak gördüğü ve zeki olmadıklarını düşündükleri kız çocuklarının, orta yaşlarda kurallı ve rutin işleri tercih ettikleri tespit edildi. Aynı şekilde, bu durumdaki erkek çocuklarının da, iş yaşamlarında fiziksel kuvvet gerektiren işlere yöneldikleri belirlendi.

Öğretmenlerinin zeki olarak tanımladıkları çocukların ise, yaşamlarının sonraki yıllarında, sanatla, veya araştırmayla ve bilimle ilgilendikleri gözlemlendi.

Yapılan araştırmanın sonucunda, çocukluk döneminde görülen kişilik özelliklerinin, ileride seçilecek meslek türünü tahmin etmek için anahtar rol oynadığı açıklandı. Kişilik özelliklerinin, bir çocuğun düşüncelerindeki merak, hayal ve ilgiyi yönlendirdiği belirtildi.

[right]Çeviren: Gülşah Balaban
10.01.2008 14:24:00
RealAge[/right]


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com