Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


atsız da fayton olur mu ?

[IMG]http://m.YollaYap.com/e31/37022044043.jpg[/img]
Not: bugün haberde çıkınca aradım nette bu karşıma çıktı başka bi fayton ve tarihi biraz eski ya kusura bakmayın ilginç geldi paylaşayım dedim


DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi’nde 13 yıldır fayton üreten Metin Demir, ilginç bir çalışma yaptı. Akü ile çalışan ve saatte 50 kilometre hız yapabilen atsız fayton üreten Demir, kendisini ‘Çılgın Türk faytoncu’ olarak niteledi. Hidrolik direksiyon, 1 ileri 1 geri vites, kampana fren ve CD çalar gibi çok sayıda özelliği bulunan atsız fayton, İstanbul Yeşilköy’de düzenlenecek kent fuarında da sergilenecek.

Uzun yıllar Almanya'da fayton üretim merkezinde çalıştıktan sonra 1995 yılında kesin dönüş yapıp Sarayköy İlçesi’ne yerleşen Metin Demir, hünerlerini konuşturuyor. Sipariş üzerine, yılda 100- 150 arasında fayton üretip, tanesi 8 bin YTL ile 50 bin YTL arasında, başta İngiltere ve Hollanda olmak üzere ABD, Almanya, Fransa, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelere ihraç eden Demir, 1991'de Almanya'da çalışırken İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e de fayton yaptığını söyledi. Demir, Türkiye'ye dönünce Suudi Arabistan'ın Petrol Kralı Oman'a 80 bin euro’ya özel bir fayton üretip gönderdiğini de anlatırken, bu kez yeni ürettiği atsız faytonla adından söz ettireceğini söyledi. Ürettiği atsız faytonda sekiz akü bulunduğunu, akülerin 2.5 saatte şarj edildiğini ve 100 kilometre boyunca faytonu çektiğini kaydeden Metin Demir, “Sarayköy'deki imalathanemde 1995 yılından beri fayton üretiyorum. Son yıllarda at sayısı azaldı. Atın bakımı zor olduğundan, iki ay önce atsız fayton üretme fikri aklıma geldi. Atsız faytonun yapımını iki ayda tamamladım. Atsız faytonda ABS fren sistemi, 4 beyin, 8 şarjlı akü, kampana fren, hidrolik direksiyon, sinyal lambaları, dörtlü fren lambası, 1 ileri 1 geri vites, deri döşemeler, körüklü çadır, CD çalar, korna, 4 tekerlek bulunuyor. 6 kişilik atsız faytonu dünyada ilk kez ben ürettim. Motorlu taşıt olmadığı için ehliyete ve ruhsata da gerek yok. Üstelik akaryakıt yakmadığı için çevreci bir taşıt yaptık. Saatte 50 kilometre hız yapabilen atsız faytonun fiyatını henüz belirlemedim” diye konuştu.

FAYTON FUARA ÇIKACAK
İstanbul Yeşilköy'de 16- 19 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Kent Fuarları'nda atsız faytonunu sergileyeceğini, büyük ilgi görmesini beklediğini aktaran Demir, 4 teknik personel ile 2 ayda yapımını tamamladığı faytonun son derece ekonomik olduğunu da vurguladı. (dha)

Memleketimin akıllı insanları açıkcası binmek isterdim.Çok teşekkürler paylaşım için.

çok ilginç bişiymiş ya....tşkkkrlr....


çok ilginç bişiymiş ya....tşkkkrlr....

bakan gözlerinize sağlık....

Vay be faytonlar da teknoloji devrine uymuşlar, zamanın gerisinde kalmamışlar helal olsun... :D
Artık yeni sloganımız direksiyonsuz faytona binilmez, BMW'siz gelin alınmaz... ;D :D
Şaka bir yana eski olan herşey iyice mazi oluyor desenize... :-\

Paylaşım için teşekkürler... :)


Vay be faytonlar da teknoloji devrine uymuşlar, zamanın gerisinde kalmamışlar helal olsun... :D
Artık yeni sloganımız direksiyonsuz faytona binilmez, BMW'siz gelin alınmaz... ;D :D
Şaka bir yana eski olan herşey iyice mazi oluyor desenize... :-\

Paylaşım için teşekkürler... :)


:D:D:D

ben teşekkür edrim kardeşim...


Komik Yazılar

MollaCami.Com