Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


gul tatlısı

MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin(katı,oda sıcaklığında)
Alabildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)

ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bir tencerede su ve şeker kaynatılır.Soğumaya bırakılır.Yoğurt,sıvı yağ,irmik,margarin karıştırılır.İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur oklava ile açılır.Çay bardağı ile hamurdan daireler kesilir.Dairelerden 3 tanesi alınır.Yanayana sadece uçlarının birazı üstüste gelecek şekilde konur.Rulo gibi sarılır.Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayrılır.Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.Fırndan çıkartılıp üzerine soğumuş şerbet dökülür.Afiyet olsun

tşkkrlr...

eline emeğine sağlık harika görünüyor ..

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Bu tatlıyı yemeyide, yapmayıda severim!


tşkkrlr...


Tatlılar

MollaCami.Com